Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert meerdere tablets tijdens IFA, waaronder de GamePad 2

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2013, 14:57 CategorieAndroid

Vorige week konden we uit de jaarcijfers van Archos opmaken dat het bedrijf nog steeds flink inzet op tablets en binnenkort met meerdere nieuwe modellen komt. Eén van de nieuwe tablets lijkt inmiddels bevestigd; de Archos GamePad 2.

Eind vorig jaar lanceerde Archos de 7-inch GamePad, een tablet die geheel geoptimaliseerd is voor het spelen van games. Zo beschikt de tablet onder meer over fysieke knoppen en analoge sticks voor mobiel gamen, maar daarnaast heb je ook toegang tot alle ‘normale’ tabletfuncties als een browser en het afspelen van media. Na de lancering van deze tablet hebben we er echter weinig meer van vernomen en is de tablet ook maar bij een klein aantal winkels verschenen.

Toch geeft Archos niet op wat betreft gamen op tablets want bij de Amerikaanse FCC is vandaag de GamePad 2 gespot. Net als de eerste generatie beschikt dit model over een 7-inch display en draait de tablet op het Android besturingssysteem. Helaas kunnen we uit de documenten van de FCC niks opmaken over de specificaties van het nieuwe model, maar het gaat om een upgrade dus wellicht beschikt de tablet over een hogere resolutie dan de 1.024 bij 600 pixels van het huidige model, en een snellere processor dan de ARM Cortex A9 dualcore-variant die in het huidige model zit.

Archos is aanwezig op IFA 2013, een grote beurs die begin september van start gaat in Berlijn. De verwachting is dat de Franse fabrikant hier een aantal nieuwe tablets toont, waaronder de GamePad 2.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.