Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS komt met MeMO Pad HD 8 en Transformer Pad HD tablets’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2013, 11:11 CategorieAndroid

ASUS heeft afgelopen februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een aantal nieuwe tablets gelanceerd, waaronder de FonePad, de MeMO Pad 7 en de MeMO Pad Smart 10. Deze  laatste twee tablets werden tijdens Computex 2013, een beurs die in juni plaatsvond, alweer opgevolgd door de MeMO Pad HD 7 en MeMO Pad FHD 10. Daarbij presenteerde ASUS onder meer de Transformer Pad Infinity 2013 en de FonePad Note FHD 6.

Toekomstplannen ASUS gelekt

De Taiwanese fabrikant heeft inmiddels dus een aardig assortiment tablets opgebouwd en je zou zeggen dat we dit jaar dus weinig nieuws meer hoeven te verwachten. Toch lijkt ASUS nog heel wat verrassingen voor ons in petto te hebben, dat is althans als we deze uitgelekte slides mogen geloven. De Chinese website VR-Zone heeft slides in handen gekregen waarop de mogelijke tabletplannen van ASUS voor de nabije toekomst getoond worden.

ASUS-slide-1

Nieuwe Transformer Pad tablets

Als we de slides doornemen zien we een aantal interessante en nieuwe producten terug. Zo zou ASUS werken aan de Transformer Pad FHD en de Transformer Pad HD. Het is niet helemaal duidelijk wat hiermee bedoeld wordt, mogelijk wordt met het FHD model verwezen naar de Transformer Pad Infinity 2013 welke beschikt over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Echter heeft ook de vorig jaar gelanceerde Transformer Pad Infinity een Full HD display. Het lijkt er in ieder geval op dat er ook een nieuw middenklasse model in de Transformer Pad-serie gelanceerd wordt, de opvolger van de Transformer Pad 300.

8-inch MeMO Pad HD 8

Daarnaast staat de onlangs gelanceerde MeMO Pad HD 7 in de lijst, maar vergezeld door de MeMO Pad HD 8. Het lijkt er dus op dat ASUS ook een 8-inch model zal lanceren die de concurrentie aan moet gaan met onder meer de Galaxy Tab 3 (8.0). ASUS noemt de modellen ‘HD’ maar kijkend naar eerder gelanceerde producten gaat het dan waarschijnlijk om een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

ASUS-slide-2

FonePad met HD display

De ASUS FonePad Note FHD 6 werd tijdens Computex 2013 aangekondigd en is een 6-inch pfablet met een Full HD display en een Intel-processor. Dit model krijgt waarschijnlijk een tweede grotere broer in de vorm van de FonePad HD 7. Momenteel is er al een FonePad met 7-inch display te koop in Nederland dus het is niet helemaal duidelijk wat ASUS met dit model bedoelt. Mogelijk wordt het nieuwe model voorzien van een hoger resolutie display.

Kleinere Padfone

Ook op het gebied van de Padfone, de tablet waarin een smartphone geschoven kan worden, kunnen we mogelijk nieuwe producten verwachten. De Padfone Infinity, een 10.1-inch tablet met hoge resolutie display en high-end smartphone, werd enkele maanden geleden al aangekondigd maar is nog niet in Nederland te koop. ASUS zou ook werken aan een Padfone Mini maar wat we van dit model kunnen verwachten blijft gissen. Mogelijk gaat het om een kleinere tablet of alleen een kleinere smartphone.

Wat ASUS ook gaat brengen, zeker weten doen we het pas zodra de tablets en phablets gepresenteerd zijn. Volgend maand vindt IFA 2013 plaats in Berlijn en de kans is groot dat de Taiwanese fabrikant daar heel wat nieuws toont.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.