Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS stopt productie Windows RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2013, 13:41 CategorieHardware

Eind vorige maand liet de topman van ASUS, Jonney Shih, weten teleurgesteld te zijn in de verkopen van de Vivo Tab RT, de enige Windows RT tablet van het bedrijf, en vandaag laat de CEO weten dat ASUS stopt met de productie.

Tegenover de Wall Street Journal laat Jerry Shen weten dat Windows RT niet datgene gebracht heeft dat het bedrijf verwachtte, met name kijkend naar de verkoopaantallen van de Vivo Tab RT. Dit model werd eind vorig jaar aangekondigd maar is geen groot succes gebleken. Hoewel het volgens Shen niet uitgesloten is dat ASUS ooit nog een Windows RT tablet uitbrengt focust het bedrijf zich voorlopig op Windows 8.

Volgens Shen komt dit met name door het feit dat er geen standaard Windows programma’s, de zogenaamde .exe bestanden, op Windows RT tablets gedraaid kunnen worden. Het is alleen mogelijk software die gedownload wordt uit de Windows Store te gebruiken op het voor tablets met ARM-processor ontwikkelde besturingssysteem. Daarbij is het aantal apps dat in de Windows Store te vinden is nog niet indrukwekkend groot.

Microsoft gelooft zelf nog steeds in Windows RT en werkt zelfs samen met Nvidia aan de opvolger van de Surface RT. De verkopen van deze tablet vielen Microsoft echter ook tegen en het bedrijf heeft onlangs dan ook 900 miljoen dollar op voorraden van de tablet moeten afschrijven. Daarnaast is de prijs van de Surface RT met 100 euro verlaagd om de verkopen te stimuleren.

  • Delen:
ASUS Vivo Tab RT (TF600C)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.