Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmarks bevestigen Kindle Fire HD tablets met Snapdragon 800-chip

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2013, 11:21 CategorieAndroid

Eind vorige maand verscheen het gerucht dat Amazon de nieuwe generatie Kindle Fire HD tablets zou uitrusten met een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor en vandaag opgedoken benchmarks lijken dit te bevestigen.

Amazon’s Kindle Fire tablets zijn inmiddels alweer bijna een jaar oud en dus kunnen we binnenkort nieuwe modellen verwachten. De afgelopen weken zijn er verschillende geruchten over de nieuwe tablets voorbij gekomen en benchmarkresultaten die gevonden zijn in GFXbench lijken nu de meeste geruchten te bevestigen.

Zo komen de Kindle Fire HD tablets net als vorig jaar in een 7-inch en een 8.9-inch variant. Het 7-inch model, momenteel gaande onder de codenaam ‘Thor’, beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De 8.9-inch Kindle Fire HD 8.9, met codenaam ‘Apollo’, krijgt een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Uit de benchmarks kunnen we verder opmaken dat beide tablets uitgerust worden met een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,15GHz en een Adreno 330-gpu. Ook draait zowel het 7-inch als het 8.9-inch model op Android 4.2.2 Jelly Bean, natuurlijk net als vorig jaar in de vorm van een aangepaste versie die gericht is op content uit de Amazon Store.

De overige specificaties zijn nog niet bevestigd maar waarschijnlijk krijgen de tablets 2GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, wifi, optioneel 3G/4G, en 16GB tot 64GB aan opslaggeheugen. Volgens eerdere geruchten zou Amazon het prijsniveau van vorig jaar aanhouden wat betekent dat de Kindle Fire HD voor 199 euro te koop zal zijn en de Kindle Fire HD 8.9 een prijs van 269 euro krijgt.

Via: PhoneArena

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.