Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Broncode en drivers nieuwe Google Nexus 7 vrijgegeven

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2013, 14:41 CategorieAndroid

Een paar dagen nadat Jean-Baptiste Quéru aangaf zijn werkzaamheden voor het Android Open Source Project neer te leggen heeft Google de broncode en driverbestanden voor nieuwe Google Nexus 7 uitgebracht.

Quéru gaf eerder deze week aan geen verantwoordelijkheid meer te willen dragen voor het beheer van het Android Open Source Project. Hij zou het niet eens zijn met de gang van zaken omtrent het uitbrengen van de factory images (broncode) van een aantal Nexus-apparaten. Chipfabrikant Qualcomm, leverancier van de chip van de nieuwe Google Nexus 7, zou namelijk de code niet willen vrijgeven en daarmee het hele idee van het AOSP ondermijnen. Qualcomm zou de code liever niet willen openbaren aangezien deze ervoor zorgt dat de software in combinatie met de processor soepel draait.

Inmiddels lijkt Qualcomm dus toch de wens van Google ingewilligd te hebben want het bedrijf heeft inmiddels alle bronbestanden gepubliceerd. Hiermee kunnen fabrikanten en ontwikkelaars aan de slag om aanpassingen te maken en zo custom ROM’s te ontwikkelen.

De nieuwe Google Nexus 7 is sinds eind vorige maand te koop in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de tablet eind deze maand of begin volgende maand naar Nederland komt. Lees onze uitgebreide review voor onze ervaringen met Google’s nieuwste tablet.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.