Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Dell werkt aan 8-inch tablet met Windows 8.1’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2013, 9:56 CategorieHardware

Hoewel Dell niet aanwezig zal zijn tijdens IFA 2013 kunnen we dit jaar wel nieuwe tablets van het bedrijf verwachten. Mogelijk presenteert Dell op korte termijn een 8-inch tablet met Windows 8.1 voor de zakelijke markt.

Dell heeft het afgelopen jaar verschillende tablets, hybride tablets en convertibles met Windows 8 en Windows RT software op de markt gebracht. Met de komst van Windows 8.1 ziet het bedrijf nog meer mogelijkheden en daarom worden er in de tweede helft van dit jaar nieuwe tablets gelanceerd.

Eén van de belangrijke verbeteringen binnen Windows 8.1 is ondersteuning voor tablets met een formaat van 7- of 8-inch. Dell zou hier nu ook op in willen spelen en volgens de bronnen van Digitimes na de zomer een 8-inch tablet met Windows 8.1 voor de zakelijke gebruiker uit willen brengen. Eerder lanceerde Acer met de Iconia W3 al een 8-inch tablet en de verwachting is dat meer fabrikanten volgende week kleine modellen tonen. Daarnaast zou Dell werken aan een 10.6-inch tablet met Windows 8.1, welke aangestuurd wordt door een Intel Core i-processor of een Atom-processor.

Of we ook tablets met Windows RT van Dell kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Wel gaf het bedrijf eerder dit jaar als één van de weinige fabrikanten aan nog vertrouwen te hebben in het besturingssysteem en te werken aan een opvolger van de Dell XPS 10. Deze 10.1-inch tablet draait op een ARM-processor en kan voorzien worden van een toetsenbord dock.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.