Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #12

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2013, 14:13 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een vliegtuigen-app, een kaarten-app en een twitter-app.

FlightRadar24 Pro

De naam zegt het al; met Flightradar24 zie je vluchten op een radar. In een Google Maps-achtige omgeving zie je de vliegtuigen die op dit moment op de gekozen locatie vliegen, in real-time. Ook is er een Cockpit view, zo zie je wat de piloot ziet qua uitzicht. Per vliegtuig is er veel informatie beschikbaar, zoals het type vliegtuig, de route, snelheid, hoogte en nog meer. Je kan ook filteren op maatschappij, als je wilt zien hoe bijvoorbeeld een bekende vliegt, en je kan push-notificaties krijgen als het vliegtuig land.

FlightRadar24Pro

Een leuke feature van deze app is dat je ook de Squawk code’s kan zien, dat is de code die het vliegtuig op dat moment uitzend. Als je bij een vliegtuig bijvoorbeeld Squawk 7500 ziet staan weet je dat het foute boel is. Dat betekent namelijk dat er een kaping in gang is.

FlightRadar 24 Pro kost €2,69 en is te downloaden in de App Store.

City Maps 2Go

Ooit al eens naar een stad in het buitenland geweest? Dan weet je dat het soms moeilijk is om de weg te vinden. Met deze app is het appeltje eitje! Van te voren download je de kaart van de desbetreffende stad zodat je geen 3G-verbinding hoeft te gebruiken in het buitenland. Dat is heel handig gezien de prijs van één MB data al snel 10 keer zo hoog is als in Nederland.

CityMaps2Go-iPad

Je downloadt niet alleen de kaart, er komt ook veel informatie mee. Je krijgt er namelijk een compleet overzicht van alle Points of Interests bij. Zo kan je heel gemakkelijk een supermarkt of restaurant zoeken. Er zijn 6.700 kaarten beschikbaar die optioneel samen gedownload kunnen worden met meer dan een half miljoen Wikipedia artikelen. Ook kan je op adres zoeken zonder dat je online hoeft te zijn.

City Maps 2Go kost €2,69 en is te downloaden in de App Store.

Tweetbot for Twitter

Tweetbot is niet een dertien in een dozijn Twitter-app. Er zijn veel voordelen van deze app ten opzichte van de standaard Twitter-app, en het grootste voordeel is dat er geen ‘promoted tweets’- reclame – inzitten. Maar Tweetbot heeft nog meer leuke features. Zo kan je snel wisselen van lijsten, biedt de app push-notificaties, en kan je zelf instellen wanneer je zo’n notificatie krijgt.

Tweetbot-iPad-apps

Maar de feature waar ze mee pronken is synchronisatie. Als je Tweetbot namelijk ook op je iPhone of Mac hebt en je start de app op, dan is de laatst gelezen tweet op je andere apparaat ook de laatste op je Mac of iPhone. Dat voorkomt veel onnodig scrollen.

Tweetbot kost €2,69 en is te downloaden in de App Store.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.