Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie miljoen Nederlandse huishoudens hebben een of meer tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2013, 15:04 CategorieOnderzoek

Elk kwartaal worden er onderzoeken gedaan naar het gebruik van tablets, zowel nationaal en internationaal. Vandaag heeft het Nederlandse onderzoeksbureau Telecompaper een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat inmiddels drie miljoen Nederlandse huishoudens over een of meer tablets beschikken.

Uit het Dutch Tablet User Q2 2013 onderzoek van Telecompaper, waarin 6.600 consumenten gevraagd zijn naar hun tabletgebruik, blijkt dat het aantal tablets in Nederland ten opzichte van een half jaar geleden met 10 procent gegroeid is. Zo’n 3 miljoen huishoudens in Nederland hebben de beschikking over een tablet of in sommige gevallen meerdere tablets.

Verder blijkt dat van diegenen die nog geen tablet hebben 19 procent overweegt om binnen zes maanden een tablet te kopen. Als we naar een half jaar geleden kijken dan is de verwachting dat 50 procent van deze mensen ook daadwerkelijk binnen zes maanden tot aankoop overgaat.

Niet geheel verrassend blijkt uit het onderzoek dat de iPad nog steeds de meest populaire tablet in Nederland is. Wel moet de tablet van Apple marktaandeel inleveren en Samsung is de fabrikant die het meeste inloopt. Consumenten zouden met name voor grote merken als Apple, Samsung en Microsoft kiezen door het imago van het merk maar steeds meer consumenten kijken ook naar de prijs en komen vaker bij goedkopere modellen van kleinere fabrikanten terecht.

Wat betreft het gebruik van tablets is er weinig veranderd in een half jaar. De meeste mensen geven aan het apparaat vooral in te zetten voor het spelen van spelletjes en het surfen op het internet. Voor deze zaken wordt bijna 10 uur per week gereserveerd. Daarbij stijgt ook de gemiddelde leeftijd van gebruikers, al wordt niet aangegeven wat deze precies is. Eerder deze week publiceerde de NOS een artikel waaruit ook bleek dat ouderen steeds meer met de tablet werken en het apparaat zelfs nooit meer kwijt willen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.