Gebruikers nieuwe Google Nexus 7 zitten zonder gps

09 augustus 2013 1 Minuut 2 Reacties
Nieuwe-Nexus-7-3

De nieuwe Google Nexus 7 is alweer ruim twee weken te koop in de Verenigde Staten. De tablet wordt in de vele reviews, waaronder onze onlangs gepubliceerde review, geprezen om zijn goede display en de krachtige prestaties maar niet alles lijkt perfect te zijn. Gebruikers van de tablet klagen namelijk over gps-problemen.

Gebruikers van de tablet klagen op onder meer XDA-Developers en Google’s eigen discussiefora over een gps-verbinding die een korte periode (variërend van een paar minuten tot een half uur) prima werkt maar vervolgens verloren gaat. Daarna is het volgens velen niet meer mogelijk om de gps-verbinding werkend te krijgen maar blijft de tablet wel naar satellieten zoeken. Het is niet duidelijk of het om een hardware- of een softwareprobleem gaat.

Aangezien niet veel mensen hun tablet als dagelijks navigatiesysteem gebruiken zal het probleem niet iedereen opvallen maar kijkend naar de hoeveelheid klachten over dit specifieke probleem lijkt het een duidelijke bug te zijn. Google heeft gelukkig zelf al aangegeven het probleem te erkennen en zegt dat de technici van Android aan het werk gezet zijn om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

De kans is klein dat je als Nederlander dit probleem ervaart aangezien de nieuwe Nexus 7 nog niet in ons land gelanceerd is. Wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet officieel bekendgemaakt maar we gaan uit van een lancering eind augustus. De verwachtte adviesprijs bedraagt 269 euro voor de 32GB-versie en mogelijk komt alleen deze variant van de nieuwe Nexus 7 naar Europa.

Reacties (2)