Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert SlateBook x2 hybride officieel in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2013, 15:16 CategorieAndroid

Vorige week berichtten we al over het feit dat HP’s eerste high-end Android tablet, de SlateBook x2, te koop is in Nederland en vandaag heeft de fabrikant middels een persbericht het hybride apparaat officieel gelanceerd.

HP heeft begin dit jaar de 7-inch Slate 7 uitgebracht maar deze kon veel mensen, waaronder ook ons in onze review, niet bekoren. Voor diegenen die meer eisen van hun tablet, het apparaat ook als werkpaard in willen zetten en indrukwekkende specificaties willen is de SlateBook x2 ontwikkeld. Dit apparaat is een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat het toetsenbord dock los van het display gehaald kan worden waardoor je dit display als tablet kunt gebruiken.

De HP SlateBook x2 is qua specificaties een indrukwekkend apparaat. Zo is het 10.1-inch display uitgerust met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en wordt het geheel aangedreven door een quadcore Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz. Daarnaast is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en Bluetooth 4.0. Het toetsenbord is voorzien van een SD-kaartlezer, een hdmi-poort, twee usb-poorten en een eigen accu waarmee de batterijduur van het geheel tot ongeveer 14 uur verlengd wordt.

Inmiddels is de HP SlateBook x2 bij diverse winkels te koop voor een prijs van 539 euro. Voor dit bedrag krijg je er het toetsenbord dock natuurlijk bij.

 • Delen:
HP SlateBook x2
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  19 augustus, 2013 om 16:53

  Wat verstaan jullie onder inzetten als werkpaard:

  In het artikel van Joost Dekkers over een jaar tablet only valt op te maken dat android (en iOS) voor sommige niet voldoende is om als OS te draaien wanneer je je Hybrid of tablet als werkpaard in wil zetten.

  http://www.tabletsmagazine.nl/2013/08/na-een-jaar-tablet-only-gewerkt-te-hebben-mis-ik-de-laptop-niet-meer/

  • Sam
   19 augustus, 2013 om 17:35

   Voor iedereen liggen de eisen anders lijkt me. Voor een heel groot deel van de mensen is een machine met office mogelijkheden (niet per se word en excel) en genoeg kracht voor simpele foto- en videobewerkingen meer dan voldoende om als werkmachine gezien te worden, of als machine die hun werkmachine kan vervangen. Zeker als simpele taken als e-mail en browsen snel en makkelijk zijn door allerlei slimme apps, en belangrijker nog: leuker zijn door die apps en het touchscreen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.