Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Slate 8 Pro met Tegra 4-chip en hoge resolutie display gespot

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2013, 10:04 CategorieAndroid

Sinds gisteren kun je in Nederland naar de winkel voor HP’s nieuwste Android tablet, de HP SlateBook x2, en eerder dit jaar werd de 7-inch HP Slate 7 gelanceerd. Het lijkt er echter op dat HP ook aan een 8-inch Android tablet werkt.

In benchmarkresultaten van GFXbench is deze week de HP Slate 8 Pro gespot. Dit model draait volgens de informatie in de resultaten op Android 4.2 Jelly Bean en kijkend naar de naam beschikt de tablet waarschijnlijk over een 8-inch display. Echter is het in tegenstelling tot de meeste 8-inch tablets geen budget of middenklasse model.

De HP Slate 8 Pro lijkt namelijk over indrukwekkende specificaties te beschikken. Zo is de tablet voorzien van een quadcore Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz en een (waarschijnlijk) 8-inch display met een resolutie van 1.600 bij 1.200 pixels. Dit komt neer op een 4:3 beeldverhouding waardoor we zouden kunnen stellen dat HP hiermee de concurrentie aangaat met de nog onaangekondigde iPad mini met retina display.

HP zelf heeft nog niks officieel bevestigd over de komst van een nieuwe tablet. Onlangs kondigde het bedrijf onder meer de SlateBook x2 hybride tablet met Android, en de Split x2 hybride tablet met Windows 8 aan. Mogelijk krijgen we tijdens IFA 2013, een beurs die begin volgende maand van start gaat in Berlijn, meer te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.