Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel richt zich op scholen met twee nieuwe Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2013, 10:31 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen maanden heel wat berichten voorbij zien komen waarin gesproken werd over scholen die overstappen op tablets, in de meeste gevallen Apple’s iPad. Intel speelt hier nu ook op in met de lancering van twee budgetvriendelijke Android tablets die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderwijs.

Intel was al een actieve speler wanneer het op computers in het onderwijs aankomt maar de chipfabrikant focuste zich met name op apparaten met Windows als besturingssysteem. Nu gaat het bedrijf echter voor Android met de introducie van de “Education Tablet”. Deze serie bestaat uit twee modellen; een 7-inch en een 10-inch tablet, beiden met Intel Atom-processor.

Het 7-inch model is uitgerust met een standaard lcd display dat voorzien is van een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een Intel Atom Z2420-processor, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en Android 4.1 Jelly Bean software met voor onderwijs geoptimaliseerde apps. Volgens Intel moet de tablet een volledige schooldag meegaan op een volle batterij. De specificaties zijn verre van bijzonder maar Intel wil hiermee de prijs ook laag kunnen houden en dus meerdere scholen kunnen voorzien van tablets.

Het 10-inch model beschikt over een lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, draait op een Intel Atom Z2460-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en beschikt over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dit laatste is wel opvallend omdat Android 4.0 toch alweer twee jaar oud is. De overige specificaties komen grotendeels overeen met het kleinere model, al moet de batterijduur liggen op 6.5 uur en is er 16GB aan intern opslaggeheugen.

De prijzen van de tablets zijn nog niet bekendgemaakt maar de kans is klein dat Intel de modellen ook via retailers aan consumenten zal verkopen.

Via: Androidcommunity

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.