Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo begint aparte winkel voor digitale kinderboeken

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2013, 10:22 CategorieSoftware

Met de introductie van een nieuwe e-reader en drie nieuwe Arc Android tablets heeft Kobo inmiddels een interessant hardware-assortiment. De focus van het bedrijf ligt echter nog steeds op de content die geconsumeerd wordt en ook dat assortiment wordt uitgebreid.

Hoewel Kobo interessante hardware aanbiedt maakt het bedrijf hier naar eigen zeggen nauwelijks winst op. De content die bezitters van de hardware aanschaffen is hetgeen waar geld mee verdiend wordt. Om ook het aanbod van content verder uit te breiden begint Kobo een speciale winkel voor de verkoop van digitale kinderboeken. Deze winkel is gescheiden van de standaard ebook-winkel van het bedrijf om kinderen zo een afgeschermde en veilige omgeving te bieden om boeken te kopen. Ouders kunnen kinderen in deze omgeving een budget geven om zo controle te houden over boeken die aangeschaft worden.

Het bedrijf geeft aan in eerste instantie ruim 100.000 boeken in deze winkel beschikbaar te stellen, waaronder ook diverse Nederlandse titels. Daarbij wil het bedrijf samen met uitgevers boeken voorzien van interactieve onderdelen als video’s en audiofragmenten.

De Kobo winkel voor kinderboeken is toegankelijk via de nieuwe tablets en e-readers, maar ook de voor iOS en Android ontwikkelde applicaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.