Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kort nieuws: Geruchten iPad mini 2, komst usb 3.1 en Spotify update

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2013, 17:17 CategorieNieuws

We schotelen je dagelijks het belangrijkste nieuws op het gebied van tablets voor maar er komen natuurlijk veel meer nieuwtjes, berichten en geruchten voorbij die interessant zijn. Toch zijn niet al deze berichten een compleet artikel waard maar om je ze niet te onthouden publiceren we vanaf vandaag een artikel met kort nieuws op het gebied van tablets.

Hieronder vind je een overzicht van alle interessante nieuwtjes die de afgelopen dag op het internet zijn verschenen, waaronder geruchten over de komst van de iPad mini retina, een update voor de Spotify-app en de komst van een usb-standaard die tweemaal sneller is dan de huidige standaard.

iPad mini retina wel of niet dit jaar?

Wanneer het aankomt op producten van Apple dan blijft het nagenoeg altijd gissen, zoals ook blijkt uit twee tegenstrijdige geruchten die vandaag verschenen zijn. Zo wist MacRumors vanmorgen te melden dat uit de code van iOS 7 blijkt dat de iPad mini retina niet de volgende generatie zal zijn en we waarschijnlijk tot 2014 moeten wachten voordat de retina-versie verschijnt. Niet lang daarna verscheen het bericht van The Wall Street Journal dat we de retina-versie van de iPad mini wel dit jaar nog kunnen verwachten en dat de schermen door Samsung, LG en Sharp geproduceerd zullen worden.

‘Hyperlokaal’ nieuws voor Google Now

Middels Google Now toont Google Android-gebruikers belangrijke informatie die toegespitst is op de gebruiker, waaronder verkeersinformatie, het weer en de afspraken. Volgens de website Quartz wordt daar binnenkort ‘hyperlokaal’ nieuws aan toegevoegd. Dit is nieuws over bijvoorbeeld evenementen die in de directe omgeving van de gebruiker plaatsvinden.

Microsoft moet naam SkyDrive veranderen

De naam SkyDrive van Microsoft’s online opslagdienst moet binnenkort veranderen. Dit is het resultaat van een rechtszaak tussen Microsoft en de Britse omroep BSkyB, zo meldt The Verge. Wat de nieuwe naam van de dienst gaat worden is vooralsnog niet bekend.

Usb 3.1 wordt tweemaal sneller

Met usb 3.0 kun je al behoorlijk snel data overzetten maar met usb 3.1 moet het nog tweemaal sneller gaan. De USB 3.0 Promoter Group laat vandaag weten dat nieuwe usb-technologie een datasnelheid van maximaal 10 Gbps biedt en volgend jaar op de eerste apparaten moet verschijnen.

Update voor Spotify-app

De Android applicatie van de populaire muziekstreamingdienst Spotify heeft vandaag een update gekregen die de app voor Android 4.3 Jelly Bean optimaliseert. Zo moet het energieverbruik in combinatie met de nieuwe Androidversie verbeterd zijn en is de app stabieler.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.