Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG G Pad krijgt 8.3-inch Full HD display en quadcore-processor’

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2013, 14:18 CategorieAndroid

IFA 2013 staat voor de deur en dat betekent dat het aantal geruchten over nieuwe tablets met de dag toeneemt. Vandaag is LG aan de beurt want het Koreaanse bedrijf zou binnenkort de G Pad met 8.3-inch display lanceren.

Er gaan al een tijdje geruchten over een tablet van LG en het bedrijf heeft zelfs onlangs al bevestigd te werken aan een nieuw model. Ook doken er aanvragen voor het G Pad handelsmerk op waardoor de komst van een tablet waarschijnlijk lijkt.

Volgens het Griekse Techblog hoeven we niet lang meer op een nieuwe tablet van LG te wachten. Het model zou de naam G Pad krijgen en tijdens IFA 2013 gepresenteerd worden. Ook weten bronnen van de website interessante specificaties te melden. Zo zou de tablet beschikken over een 8.3-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draaien op een quadcore-processor.  Mogelijk gaat het om een Qualcomm Snapdragon 600-processor waar we eerder al aanwijzingen voor voorbij zagen komen.

Verder zou de G Pad voorzien zijn van 2GB aan werkgeheugen, een slanke aluminium behuizing, optioneel 3G en een optionele GSM-module voor telefoongesprekken. De tablet draait waarschijnlijk op het recente Android 4.3 Jelly Bean zonder dat LG hier teveel aan aangepast heeft. Over de adviesprijs en exacte lanceerdatum is momenteel nog niks bekend.

IFA 2013 gaat begin september van start in Berlijn en Tablets Magazine is hierbij aanwezig om verslag te doen van alle aankondigingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.