Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Meer voor Android tablets geoptimaliseerde apps in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2013, 10:52 CategorieAndroid

Er zijn tegenwoordig tientallen onderzoeksbureaus die maandelijks hun analyses loslaten op de tabletverkopen van de afgelopen maanden en hun verwachtingen voor de komende maanden en jaren uitspreken. Canalys is één van deze bedrijven en heeft deze week een rapport over het tweede kwartaal van 2013 en de verwachtingen voor de komende maanden gepubliceerd.

Android wint terrein

Uit de cijfers van Canalys blijkt dat het marktaandeel van de iPad in de tabletmarkt ten opzichte van vorig jaar flink gedaald is. Zo is Apple’s tablet momenteel goed voor 42,7 procent van de markt, waar dit vorig jaar in dezelfde periode nog op 71,2 procent lag. Android is, kijkend naar de cijfers, het besturingssysteem dat het meeste marktaandeel van Apple overneemt en komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit op 53 procent van de markt. Wel moet hierbij gezegd worden dat het gaat om verscheepte tablets, en dat zijn niet per se tablets die ook verkocht worden.

Kleine tablets populair

Canalys geeft verder aan dat met name de kleinere tablets verantwoordelijk zijn voor de flinke groei van Android. Zo was 68 procent van de verscheepte tablets in het tweede kwartaal een tablet met een formaat van kleiner dan 9-inch. Kijkend naar de gemiddelde Android tablet komen we dan logischerwijs op tablets met een formaat van 7-inch of 8-inch. Niet alleen het kleinere formaat maar ook de lagere prijs zouden volgens het onderzoeksbureau een belangrijke rol spelen. Dat Apple in moet leveren komt volgens de analisten vooral door het feit dat er nog geen nieuwe iPads aangekondigd zijn, maar het Amerikaanse bedrijf zal het lastig krijgen om het marktaandeel te heroveren.

Meer en betere tablet-apps

Nu Android tablets flink terrein winnen is het voor ontwikkelaars van apps ook steeds interessanter om sneller voor het besturingssysteem te ontwikkelen en apps van betere kwaliteit te lanceren. Volgens Canalys gaat dit positieve invloed hebben op de kwaliteit en kwantiteit van de voor Android tablets geoptimaliseerde applicaties. Daarbij schenkt Google sinds kort meer aandacht aan deze apps in de Google Play Store. Binnen 12 maanden verwachten de analisten dan ook een grote groei in goede apps voor Android tablets.

Marktverdeling

Verder kunnen we uit de cijfers van Canalys halen dat Apple nog wel steeds de grootste individuele fabrikant van tablets is, met dus een marktaandeel van 42,7 procent. Op de tweede plek vinden we Samsung terug met een aandeel van 21,6 procent, een stijging van bijna 300 procent ten opzichte van vorig jaar. De top vijf wordt verder gevuld door Amazon, Lenovo en Acer. Het totaal aantal verscheepte tablets is in het tweede kwartaal van 2013 gestegen met 42,9 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.