Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MHL 3.0 brengt ondersteuning voor 4K-video

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2013, 10:51 CategorieAccessoires

MHL (Mobile High-Definition Link) is een standaard voor communicatie tussen displays en mobiele apparaten die alweer twee jaar gebruikt wordt. Nog niet veel tablets en smartphones maken gebruik van de standaard maar dat betekent niet dat de ontwikkeling stilstaat.

Met MHL is het mogelijk om je smartphone of tablet te verbinden met een display, bijvoorbeeld een hdtv. Hiervoor wordt de microUSB-poort van het mobiele apparaat en de hdmi-poort van de tv gebruikt. Middels deze verbinding kan hoge resolutie video met multi-kanaals audio verstuurd worden richting het display, en kan je mobiele apparaat tegelijkertijd opgeladen worden.

Het MHL Consortium, met onder meer Sony en Samsung als leden, heeft deze week de nieuwste versie van de standaard aangekondigd. De nieuwe versie gaat onder de naam MHL 3.0 en brengt onder meer ondersteuning voor 4K-video met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Hierdoor is het mogelijk een 4K-video van je smartphone of tablet naar je tv te sturen en bijvoorbeeld games in deze hoge resolutie op groot scherm te spelen. Ook brengt versie 3.0 ondersteuning voor het tegelijkertijd aansturen van meerdere displays. Hieronder vind je de complete lijst met specificaties van MHL 3.0.

 • Improved Remote Control Protocol (RCP) with support for peripherals such as a touch screen, keyboard and mouse
 • Power charging up to 10W
 • Latest HDCP 2.2 content protection
 • Enhanced 7.1 surround sound with Dolby TrueHD and DTS-HD
 • Support for simultaneous multiple displays
 • Simultaneous high-speed data channel
 • Connector agnostic – uses as few as five pins

MHL 3.0 wordt vanaf begin september beschikbaar gesteld voor fabrikanten van onder meer tablets en smartphones. Het is aan hen om een usb-poort met MHL-ondersteuning toe te voegen en mogelijk zien we de eerste tablets en smartphones met de nieuwste versie voor het einde van dit jaar al verschijnen.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Karim
  21 augustus, 2013 om 12:30

  De nexus 2013 dit toch?

  • Martijn Chel
   21 augustus, 2013 om 12:35

   Nee, dat is dan weer een SlimPort.. Ja, het wordt er niet makkelijker op :)

   • Karim
    21 augustus, 2013 om 12:39

    Nu wacht ik dus op een comparison haha

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.