Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt Windows 8.1 gebruiksvriendelijker voor beginners

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2013, 11:24 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen juni onthulde Microsoft Windows 8.1 als grote update voor het Windows 8 en Windows RT besturingssysteem maar dat betekent niet dat het bedrijf klaar is met de ontwikkeling, zo blijkt uit nieuwe versies van de software.

Microsoft heeft binnen Windows 8.1 al diverse functies verbeterd en opties toegevoegd om het systeem gebruiksvriendelijker te maken, maar voor de beginnende gebruiker kan het besturingssysteem met alle nieuwe input-methoden en opties een doolhof zijn. Om deze gebruikers te helpen heeft Microsoft in versie 9741 van de software, een Release to Manufacturing (RTM) testversie voor fabrikanten, een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Zo heeft Microsoft in  deze versie van Windows 8.1 tips toegevoegd aan ingebouwde apps. Hiermee krijgen gebruikers te zien hoe ze snel middels touch-bewegingen kunnen navigeren en het Charms-menu kunnen gebruiken. Ook is er een Help + Tips applicatie toegevoegd waarin demonstratievideo’s getoond worden voor het navigeren binnen Windows 8, het toegang krijgen tot bestanden en het gebruiken van de instellingen. Een andere nieuwigheid is een knop met een icon van drie punten die binnen apps als Mail, Agenda en People extra opties toont.

Verdere nieuwigheden die we uit de nieuwe versie van Windows 8.1 kunnen halen zijn nieuwe achtergronden voor het startscherm, een vernieuwde versie van de Mail applicatie met een nieuwe sidebar en de mogelijkheid voor het openen van meerdere vensters, en de Skype applicatie die standaard geïnstalleerd is.

De verwachting is dat Microsoft Windows 8.1 en Windows 8.1 RT na de zomer uitrolt naar Windows en Windows RT apparaten. Deze update zal gratis te downloaden zijn via de Windows Store.

Via: The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  12 augustus, 2013 om 11:54

  Zeker weten. (daarmee wil ik niet zeggen dat het af is)

  Afhankelijk van je startpunt natuurlijk. Een kind zal er zo mee weg kunnen. een oudere die nog nooit gecomputerd heeft ook. de iPad deed namelijk het zelfde voor die doelgroepen.

  Het probleem zit m bij de mensen die vast geroest zitten bij een systeem dat ze al jaren naar tevredenheid gebruiken. Men wil geen grote veranderingen en daarom is er veel verzet als men plots geconfronteerd wordt met iets nieuws als windows 8.

  • Glenn De Weerdt
   12 augustus, 2013 om 21:51

   Daar ben ik het 100% mee eens! Als je even de tijd neemt om het idee achter Windows 8 te begrijpen en het dus niet bekijkt zoals Windows 7, zal je na enkele dagen door hebben dat het een top OS is!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.