Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft stuurt final versie Windows 8.1 op naar fabrikanten

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2013, 17:19 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt de ontwikkeling van Windows 8.1 afgerond te hebben. De nieuwe versie van het besturingssysteem heeft de rtm-status gekregen, wat inhoudt dat de software is opgestuurd naar fabrikanten van onder meer tablets en laptops.

Windows 8.1 is alweer een aantal maanden geleden officieel aangekondigd en afgelopen juni onthulde Microsoft de belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen. Zo beschikt de nieuwe versie van de software over optimalisaties voor hoge resolutie displays en kleinere tablets, kan het beginscherm meer naar eigen wens aangepast worden, zijn verschillende standaard applicaties voorzien van een grote update en is het mogelijk direct in de desktopinterface op te starten.

De afgelopen weken voerde Microsoft nog enkele kleine verbeteringen door, waaronder het tonen snelle tips voor beginnende gebruikers, maar inmiddels is de ontwikkeling grotendeels afgerond. Fabrikanten gaan nu aan de slag met Windows 8.1 en kunnen hun apparaten optimaliseren voor de software. Microsoft kiest ervoor de rtm-versie niet voor het publiek beschikbaar te stellen, mogelijk om nog een aantal bugs weg te werken.

Gebruikers die de update willen doorvoeren op hun Windows 8 of Windows RT apparaat moeten nog even geduld hebben. Microsoft laat weten dat Windows 8.1 niet voor de eerder aangekondigde lanceerdatum van 18 oktober uitgebracht zal worden. Vanaf die dag kan de update gratis uit de Windows Store gedownload worden. Speciaal voor tablets die draaien op Windows RT kan de Windows 8.1 RT update gedownload worden. Deze versie beschikt over veel van dezelfde verbeteringen en vernieuwingen maar moet het nog steeds doen met beperkte mogelijkheden in de desktopinterface.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.