Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verlaagt prijs Surface Pro tablet met 100 dollar

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2013, 9:40 CategorieHardware

Na vorige maand de Surface RT flink af te prijzen heeft Microsoft deze week in een aantal landen de prijs van de Surface Pro met 100 dollar verlaagd. De verwachting is dat de prijsverlaging binnenkort ook in Nederland doorgevoerd wordt.

Halverwege juli maakte Microsoft bekend maar liefst 900 miljoen dollar te hebben moeten afschrijven op de Surface RT, de eerste tablet van het bedrijf. De verwachtingen waren te hoog waardoor er teveel tablets besteld waren. Met een verlaagde prijs vanaf 386 euro hoopt Microsoft nu de grote voorraden snel te verkleinen.

Diezelfde strategie lijkt de softwaregigant nu ook toe te passen voor de Surface Pro, de 11.6-inch tablet die draait op de volledige versie van Windows 8. In onder meer de Verenigde Staten, Canada, Hong Kong en Taiwan heeft Microsoft de prijs van de tablet namelijk met 100 dollar verlaagd. De 64GB-variant kost hierdoor in de VS 799 dollar, terwijl de 128GB-variant 899 dollar kost.

In Nederland zijn nog geen prijsveranderingen waar te nemen op dit moment. De 64GB-variant kost hier nog steeds 886 euro, terwijl de 128GB-variant 986 euro kost. De verwachting is echter dat Microsoft ook bij ons op korte termijn de prijzen met 100 euro zal verlagen, net als afgelopen maand met de Surface RT gedaan werd.

Mogelijk bereidt Microsoft met deze prijsverlaging ook voor op de komst van de tweede generatie Surface tablets. Volgens recente geruchten zou de nieuwe Surface RT beschikken over een Qualcomm-processor en zou de Pro-variant uitgerust worden met een vierde generatie Intel Core-chip, ook wel Haswell genoemd.

Lees ook onze Surface RT review en Surface Pro review.

Via: The Verge

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

 1. sellon georgie
  05 augustus, 2013 om 10:52

  We wachten op de Maxwell uitvoering. Hoop dat ie stukken lichter en smaller gaat worden.

  • Martijn Chel
   05 augustus, 2013 om 12:24

   Haswell idd :)

   • Delacosa
    05 augustus, 2013 om 13:02

    Wuhahahaha die klote auto correctie toch altijd ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.