Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: Windows 8.1 vanaf 18 oktober te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2013, 15:29 CategorieBesturingssystemen

Hoewel Windows 8.1 nog niet helemaal af is, zo bleek eerder deze week uit een nieuwe versie van de software, heeft Microsoft al wel officieel bekendgemaakt wanneer de update beschikbaar gesteld wordt. Windows 8.1 moet op 18 oktober verschijnen.

Er gingen al geruchten over een lancering in oktober maar Microsoft heeft zojuist officieel bekendgemaakt dat Windows 8.1 op 18 oktober beschikbaar gesteld zal worden. De gratis update wordt vanaf die dag via de Windows Store uitgerold naar gebruikers van Windows 8 en Windows RT. Ook moeten er op die dag versies van de software in de winkels liggen, samen met nieuwe hardware die vanuit de winkel op Windows 8.1 draait.

Microsoft heeft de grootste veranderingen en verbeteringen binnen Windows 8.1 afgelopen juni al bekendgemaakt. Zo zien we het startmenu in uitgeklede vorm terug, is de multitask-functie verbeterd, kun je het homescreen naar eigen wens aanpassen, is er meer focus op optimalisaties voor touch en krijgt Internet Explorer een grote update. Daarnaast werd afgelopen week bekend dat de update ook verbeteringen voor beginnen de gebruikers met zich meebrengt. Zo worden er ‘quick tips’ getoond en is er een speciale app waarmee je meer te weten komt over de mogelijkheden van Windows 8/RT.

Windows 8.1 is ook geoptimaliseerd voor tablets met hoge resolutie schermen en kleinere tablets met formaten van 7-inch en 8-inch. De verwachting is dan ook dat we tijdens IFA 2013 meerdere kleine Windows 8 tablets gelanceerd gaan zien worden.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  15 augustus, 2013 om 11:02

  ah ja eens eerst maar wachten op het momum suprum moment he tot dat je hem echt kunt binnen halen dat blijft altijd weer verrassend nartuurlijk ben ik ook net zo als andere windows 8 pro bebruiker nieuweserig wat deze nieuwe versie allemaal te bieden zal hebben altijd weer wennen we gaan het zien .

 2. Joost Dekkers
  15 augustus, 2013 om 19:01

  Deze update maakt de gedachte Windows 8 een stuk logischer.

  Mooie nieuwe stap van microsoft na jaren lang de look en feel van ubuntu en apple af te kijken. Uniek strak en eigen. en als je door hebt waar je moet zijn en hoe alles werkt dan is het super fijn werken.

  Hopelijk kunnen de mensen wennen aan al het nieuws. Als ze dat doen staat ze heel wat extra werkgemak te wachten. Het oude bekenden achter je durven laten en willen wennen aan iets nieuws… dat is vaak het moeilijkste. De meeste mensen zitten vast geroest in een routine en kunnen slecht om gaan met vernieuwing. Ze hebben liever alles op exact de zelfde plek als voorheen.

  Ik Hoop serieus dat Microsoft gemakkelijk door de acceptatie curve heen komt.

  de eerste punten hebben we al gehad:
  – Ontkenning: “Deze verandering kan nooit iets worden”
  – Boosheid: “Waarom moeten we nou alweer veranderen?”
  – Onderhandelen: “Als ik het zo en zo doe, vinden ze het vast ook wel goed”
  – Depressie: “Hoe moeten we dit nou ooit gaan realiseren?”
  – Berusting: “Nou ja, misschien moeten we het maar een kans geven”
  – Perspectief zoeken: “Als we het nou zo en zo doen, dan schieten we er misschien ook nog wat mee op”
  – Nieuw perspectief: “Dit is een hele verbetering, zo kunnen wij ons werk ook beter doen”

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.