Microsoft: Windows 8.1 vanaf 18 oktober te downloaden

14 augustus 2013 1 Minuut 2 Reacties
Windows-8-1-Start-2

Hoewel Windows 8.1 nog niet helemaal af is, zo bleek eerder deze week uit een nieuwe versie van de software, heeft Microsoft al wel officieel bekendgemaakt wanneer de update beschikbaar gesteld wordt. Windows 8.1 moet op 18 oktober verschijnen.

Er gingen al geruchten over een lancering in oktober maar Microsoft heeft zojuist officieel bekendgemaakt dat Windows 8.1 op 18 oktober beschikbaar gesteld zal worden. De gratis update wordt vanaf die dag via de Windows Store uitgerold naar gebruikers van Windows 8 en Windows RT. Ook moeten er op die dag versies van de software in de winkels liggen, samen met nieuwe hardware die vanuit de winkel op Windows 8.1 draait.

Microsoft heeft de grootste veranderingen en verbeteringen binnen Windows 8.1 afgelopen juni al bekendgemaakt. Zo zien we het startmenu in uitgeklede vorm terug, is de multitask-functie verbeterd, kun je het homescreen naar eigen wens aanpassen, is er meer focus op optimalisaties voor touch en krijgt Internet Explorer een grote update. Daarnaast werd afgelopen week bekend dat de update ook verbeteringen voor beginnen de gebruikers met zich meebrengt. Zo worden er ‘quick tips’ getoond en is er een speciale app waarmee je meer te weten komt over de mogelijkheden van Windows 8/RT.

Windows 8.1 is ook geoptimaliseerd voor tablets met hoge resolutie schermen en kleinere tablets met formaten van 7-inch en 8-inch. De verwachting is dan ook dat we tijdens IFA 2013 meerdere kleine Windows 8 tablets gelanceerd gaan zien worden.

Reacties (2)