Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke foto 10.1-inch Nokia tablet met Windows 8.1 RT duikt op

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2013, 11:05 CategorieHardware

Vorige week verscheen het gerucht dat Nokia in september met een tablet komt, de eerste tablet van het bedrijf. Vandaag is de eerste mogelijke foto van de tablet, welke beschikt over een 10.1-inch display, opgedoken.

Dat Nokia aan een tablet werkt lijkt door de grote hoeveelheid geruchten die de afgelopen maanden voorbij gekomen zijn zo goed als zeker. Over de specificaties en het formaat was men het echter nog niet helemaal eens. Vandaag zijn op een Chinese website de mogelijke specificaties en de eerste mogelijke foto’s van de tablet opgedoken.

Uit de foto’s kunnen we weinig bijzonders opmaken, afgezien van het opvallende rode design. Wel zien we op de achterzijde het logo van Windows RT terug wat bevestigt dat Nokia de tablet uitrust met de ‘uitgeklede’ versie van Windows 8. De verwachting is dat het om Windows 8.1 RT gaat, de grote update die in oktober uitgerold zal worden.

In de omschrijving wordt gesproken over een aantal interessante specificaties, waaronder een 10.1-inch ips lcd display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor. Verder zou de tablet beschikken over een Adreno 330 gpu, 2GB aan werkgeheugen, wifi, optioneel 4G en 32GB aan opslaggeheugen.

Nokia zou ook een bijpassend toetsenbord lanceren dat veel overeenkomsten zou vertonen met de Touch en Type Covers die Microsoft met de Surface tablets lanceerde. Het unieke is echter dat deze cover zou beschikken over een ingebouwde batterij.

De Nokia tablet moet volgens de bron in verschillende kleuren, waaronder rood en licht blauw, gelanceerd worden. Wanneer de tablet exact verschijnt en wat de verwachtte verkoopprijs is wordt niet benoemd.

  • Delen:

Reacties

  1. Harold
    16 augustus, 2013 om 12:41

    Gggggggggggggggrrrrrrrrrr, Windows RT. Hebben ze nog niets geleerd????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.