Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 10 wordt geproduceerd door ASUS’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2013, 15:58 CategorieAndroid

Vorige maand introduceerde Google de nieuwe Nexus 7 maar over de opvolger van het grotere model, de 10-inch Google Nexus 10, was het stil. Volgens nieuwe geruchten is niet Samsung maar ASUS de producent van het nieuwe model.

Niet lang na de presentatie van de nieuwe Nexus 7 (lees onze review) doken de eerste berichten over de opvolger van de Google Nexus 10 op. Sundar Pichai, verantwoordelijk voor onder meer Android, zou tegen een journalist gezegd hebben dat Google wederom met Samsung samenwerking voor de volgende generatie van de tablet en dat we binnenkort meer informatie kunnen verwachten.

Nieuwe geruchten, verspreid door Geek.com dat zich baseert op anonieme bronnen, spreken dit echter tegen. Niet Samsung maar ASUS zou de partner zijn voor de productie van een nieuw 10-inch model. ASUS is reeds de producent van de nieuwe Nexus 7.

Wat we er echter precies van kunnen verwachten wordt niet gemeld maar de kans is groot dat Google wederom kiest voor een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en de nieuwe tablet tegelijk met de lancering van Android 5.0 Key Lime Pie introduceert. De verwachting is dat deze nieuwe versie van Android voor de feestdagen nog gepresenteerd wordt en ook de nieuwe Nexus 10 moet voor deze drukke periode nog in de winkels liggen.

Overigens heeft Samsung onlangs het de eind vorig jaar aangekondigd Google Nexus 10 ook in Nederland geïntroduceerd, al is het in een kleine oplage.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  09 augustus, 2013 om 23:16

  Men moet eens minder beloven, maar eens gewoon snel komen met die apparaten. Wij worden lekker gemaakt, maar op de markt brengen ho maar. ;-)

 2. aciddoc
  10 augustus, 2013 om 9:23

  Eerst maar eens afwachten of die wel in Nederland uitgebracht wordt.

  Hoop daarom op Asus en niet Samsung.

 3. peter
  10 augustus, 2013 om 9:35

  De kwaliteit van Nexus 7 vind ik heel goed, dus ik zou de 10″ wel willen hebben. En met Asus meer kans dat het hier te verkrijgen is denk ik.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.