‘Nieuwe Google Nexus 10 wordt geproduceerd door ASUS’

09 augustus 2013 1 Minuut 3 Reacties
Google-Nexus-10

Vorige maand introduceerde Google de nieuwe Nexus 7 maar over de opvolger van het grotere model, de 10-inch Google Nexus 10, was het stil. Volgens nieuwe geruchten is niet Samsung maar ASUS de producent van het nieuwe model.

Niet lang na de presentatie van de nieuwe Nexus 7 (lees onze review) doken de eerste berichten over de opvolger van de Google Nexus 10 op. Sundar Pichai, verantwoordelijk voor onder meer Android, zou tegen een journalist gezegd hebben dat Google wederom met Samsung samenwerking voor de volgende generatie van de tablet en dat we binnenkort meer informatie kunnen verwachten.

Nieuwe geruchten, verspreid door Geek.com dat zich baseert op anonieme bronnen, spreken dit echter tegen. Niet Samsung maar ASUS zou de partner zijn voor de productie van een nieuw 10-inch model. ASUS is reeds de producent van de nieuwe Nexus 7.

Wat we er echter precies van kunnen verwachten wordt niet gemeld maar de kans is groot dat Google wederom kiest voor een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en de nieuwe tablet tegelijk met de lancering van Android 5.0 Key Lime Pie introduceert. De verwachting is dat deze nieuwe versie van Android voor de feestdagen nog gepresenteerd wordt en ook de nieuwe Nexus 10 moet voor deze drukke periode nog in de winkels liggen.

Overigens heeft Samsung onlangs het de eind vorig jaar aangekondigd Google Nexus 10 ook in Nederland geïntroduceerd, al is het in een kleine oplage.

Reacties (3)