Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Lenovo IdeaTab A5000 met Snapdragon-chip duikt op in China

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2013, 10:15 CategorieAndroid

Het is alweer drie maanden geleden dat we informatie over de Lenovo IdeaTab A5000 tegenkwamen en deze week is de tablet bij een aantal Chinese winkels opgedoken. Het apparaat beschikt over een 7-inch display, een 3G- en GSM-module, dual-SIM en GPS.

Lenovo heeft deze maand drie nieuwe tablets in Nederland geïntroduceerd. Twee 7-inch modellen die gaan onder de naam IdeaTab A1000 en IdeaTab A3000, en een 10.1-inch model dat gaat onder de naam IdeaTab S6000. Qua specificaties zijn alle drie de tablets niet bijzonder interessant en ze zijn dan ook met name gericht op consumenten met een beperkt budget.

De nieuwe Lenovo IdeaTab A5000 is gericht op consumenten die ook onderweg bereikbaar willen zijn en gebruik willen maken van het internet. De tablet is daarom voorzien van een 3G-module voor mobiel internet, een GSM-module met dual-SIM mogelijkheid voor het voeren van telefoongesprekken, en GPS/aGPS voor locatiebepaling.

Verder is de tablet uitgerust met een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 200-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 0.3 megapixel webcam, een 8.0 megapixel camera met led-flitser op de achterzijde, een microUSB-poort en een 3.650mAh batterij. Het 7-inch display is uitgerust met 1.024 bij 768 pixels resolutie en het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean.

Momenteel wordt de IdeaTab A5000 alleen aangeboden door een aantal Chinese winkels voor een omgerekende prijs van 260 euro. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.