Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia komt eind september met eigen Windows tablet’

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2013, 9:48 CategorieHardware

Door alle geruchten die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen lijkt de eerste tablet van Nokia niet lang meer op zich te laten wachten. Volgens nieuwe geruchten brengt Nokia eind september een tablet met Windows 8.1 op de markt, gevolgd door een phablet in november.

De website Nokiapoweruser heeft van een anonieme bron die kennis zegt te hebben van de roadmap van de fabrikant vernomen dat Nokia eind september haar eerste tablet lanceert. De bron weet echter niet te melden om welk formaat het gaat en of de tablet op Windows 8.1 of Windows 8.1 RT draait. De RT-versie van Microsoft’s besturingssysteem zou echter minder waarschijnlijk zijn door de tegenvallende verkoopcijfers van andere Windows RT apparaten.

Eerdere geruchten spraken over een 8.5-inch en een 10.5-inch tablet die voorzien zouden worden van een slanke aluminium behuizing en een hoge resolutie Zoom-camera. Daarnaast dook vorige week de Nokia RX-114 op in benchmarkresultaten. Dit apparaat, waarschijnlijk een tablet, beschikt over een Snapdragon 800-processor met Adreno 330 gpu en Windows RT als besturingssysteem.

De phablet van Nokia zou volgens dezelfde bron van Nokiapoweruser ergens begin november gepresenteerd worden. Het toestel wordt gelanceerd als lid van de Lumia-familie en beschikt waarschijnlijk over een formaat van 6-inch met een hoge resolutie. Nokia zelf heeft nog niks officieel bevestigd over zowel de komst van een tablet als een phablet. Wel heeft het bedrijf diverse malen aangegeven de tabletmarkt nauwlettend in de gaten te houden en te wachten op het juiste moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.