Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia lanceert tablet en phablet in september’

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2013, 10:31 CategorieHardware

Kijkend naar de grote hoeveelheid geruchten die de afgelopen weken voorbij zijn gekomen lijkt het zeer waarschijnlijk dat Nokia binnenkort een tablet op de markt brengt. Volgens nieuwe geruchten gaat dit volgende maand al gebeuren en kunnen we ook een phablet verwachten.

Nokia heeft al meerdere malen aangegeven de tabletmarkt in de gaten te houden en een tablet te lanceren zodra er mogelijkheden gezien worden. Welke mogelijkheden het bedrijf op dit moment ziet is niet duidelijk maar er verschijnen veel geruchten over de komst van een model. Volgens Windows Phone Central zou Nokia in september een tablet en een phablet presenteren.

De phablet zou volgens de bronnen van de website een 6-inch display met Full HD resolutie krijgen en uitgerust zijn met een quadcore-processor en een 20 megapixel camera. Over de tablet wordt alleen gemeld dat deze zou draaien op het voor ARM-chips geoptimaliseerde Windows RT.

Kijkend naar eerdere geruchten zou de tablet beschikken over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een quadcore Snapdragon 800-processor, een Adreno 330 gpu, 2GB aan werkgeheugen, wifi, optioneel 4G en 32GB aan opslaggeheugen. Ook zou Nokia en speciale keyboard cover uitbrengen die beschikt over een eigen accu.

Nokia houdt op 26 en 27 september een groot evenement in New York en de verwachting is dat we tijdens dat evenement meer te weten komen over zowel de phablet als de tablet.

 • Delen:

Reacties

 1. Virin Ramcharan
  23 augustus, 2013 om 11:19

  Jammer dat ze geen 64GB versie uitbrengen van de tablet uitbrengen. Windows RT neemt nl. een groot deel in, anders zou deze tablet met zijn snelheid en Full HD-scherm een waardig concurrent worden.

 2. albertams
  24 augustus, 2013 om 21:25

  Ben zeer benieuwd naar deze tablet,
  twijfel tussen: Microsoft Surface RT en Nokia RT

 3. Paulo Dekkers
  26 augustus, 2013 om 14:47

  Is de foto de daadwerkelijke versie?
  Dat lijkt wel een vrolijk gekleurde surface maar dan van Nokia :P

  • Martijn Chel
   26 augustus, 2013 om 21:13

   Nee, is een mock-up.

 4. erik
  12 september, 2013 om 20:40

  @paulo

  De kans is anders aardig groot dat er ongeveer zo eentje uitgebracht gaat worden volgens een betrouwbare bron, weet zo even niet meer waar ik het las :-(
  Het model zou gaan lijken op de lumia’s dus dan is blauw (cyaan) ook niet zo’n vreemde kleur lijkt me ;-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.