‘Nokia lanceert tablet en phablet in september’

23 augustus 2013 1 Minuut 5 Reacties
Nokia-tablet-concept

Kijkend naar de grote hoeveelheid geruchten die de afgelopen weken voorbij zijn gekomen lijkt het zeer waarschijnlijk dat Nokia binnenkort een tablet op de markt brengt. Volgens nieuwe geruchten gaat dit volgende maand al gebeuren en kunnen we ook een phablet verwachten.

Nokia heeft al meerdere malen aangegeven de tabletmarkt in de gaten te houden en een tablet te lanceren zodra er mogelijkheden gezien worden. Welke mogelijkheden het bedrijf op dit moment ziet is niet duidelijk maar er verschijnen veel geruchten over de komst van een model. Volgens Windows Phone Central zou Nokia in september een tablet en een phablet presenteren.

De phablet zou volgens de bronnen van de website een 6-inch display met Full HD resolutie krijgen en uitgerust zijn met een quadcore-processor en een 20 megapixel camera. Over de tablet wordt alleen gemeld dat deze zou draaien op het voor ARM-chips geoptimaliseerde Windows RT.

Kijkend naar eerdere geruchten zou de tablet beschikken over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een quadcore Snapdragon 800-processor, een Adreno 330 gpu, 2GB aan werkgeheugen, wifi, optioneel 4G en 32GB aan opslaggeheugen. Ook zou Nokia en speciale keyboard cover uitbrengen die beschikt over een eigen accu.

Nokia houdt op 26 en 27 september een groot evenement in New York en de verwachting is dat we tijdens dat evenement meer te weten komen over zowel de phablet als de tablet.

Reacties (5)