Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia RX-114 met Snapdragon 800 en Windows RT duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2013, 9:48 CategorieHardware

Er gaat bijna geen week voorbij zonder geruchten over een tablet van Nokia. Op zich ook niet vreemd want Nokia is één van de weinige fabrikanten die nog geen tablet op de markt heeft gebracht. Toch lijken we hier niet lang meer op  te hoeven wachten nu ook benchmarkresultaten van een tablet opgedoken zijn.

Geruchten Nokia tablet

Dat Nokia met een tablet komt lijkt zo goed als zeker. De Finse fabrikant heeft al diverse malen aangegeven de tabletmarkt nauwlettend in de gaten te houden en zodra het juiste moment daar is een tablet te introduceren. Daarbij wordt er nauw samengewerkt met Microsoft op het gebied van smartphones waardoor de kans ook groot is dat de eerste tablet van het bedrijf op Windows draait.

Als we de geruchten van de afgelopen maanden samenpakken dan zou de eerste tablet van Nokia draaien op Windows RT en beschikken over een high-end Zoom-camera. Het formaat van de tablet zou 10.1-inch zijn en bij de tablet zou een keyboard cover zoals we van Microsoft’s Surface tablets kennen gelanceerd worden.

Benchmarks

Vandaag is er in benchmarkresultaten van GFXBench informatie opgedoken over de Nokia RX-114. Dit toestel beschikt, als de benchmarkinformatie klopt, over een Snapdragon 800-processor met Adreno 330 gpu en Windows RT als besturingssysteem. Waarschijnlijk gaat het om Windows RT 8.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem die na de zomer uitgerold wordt. Qua resolutie wordt gesproken over 1.371 x 711 pixels maar deze informatie wil nog wel eens afwijken. Zo wordt deze resolutie ook bij de Microsoft Surface Pro aangegeven terwijl dit model over een Full HD-scherm beschikt.

Persevenement op 26 september

Of dit daadwerkelijk  de eerste tablet van Nokia is blijft voorlopig gissen. Daarbij is niet bekend in welke prijscategorie we de tablet kunnen plaatsen, al kunnen we zeggen dat een Snapdragon 800-chip met Full HD display geen budget specificaties zijn. Nokia heeft in ieder geval een persevenement gepland staan op 26 september. Mogelijk zien we dan wat de RX-114 precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.