Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia tablet krijgt Lumia-design, Windows RT software en HD-display’

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2013, 17:26 CategorieHardware

Hoewel er al maanden geruchten gaan over een tablet van Nokia hebben we nog steeds geen onomstotelijk bewijs voorbij zien komen. Ook deze keer gaat het weer om een gerucht maar wel van een betrouwbare bron.

Nokia zelf houdt de lippen nog steeds stijf op elkaar maar heeft wel al meerdere malen laten weten de tabletmarkt nauwlettend in de gaten te houden. Volgens de bronnen van The Verge komt er daadwerkelijk een tablet van Nokia aan en beschikt deze over veel van de specificaties die we in geruchten voorbij hebben zien komen.

Specificaties Nokia tablet

Zo zou de tablet, welke gaat onder de codenaam Sirius, voorzien zijn van een 10.1-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een hoge helderheid voor gebruik in feller verlichte omgevingen. Onder de motorkap moeten we een Qualcomm Snapdragon 800-processor in combinatie met 2GB aan werkgeheugen terugvinden.

Verder zou de tablet uitgerust worden met een microSD-kaartlezer om het interne geheugen van 32GB uit te breiden, een micro usb-poort, een hdmi-poort en een 6 megapixel camera aan de achterzijde. Dit laatste spreekt eerdere geruchten waarin gesproken werd over high-end camera’s tegen. Aan de voorzijde van de tablet komt een 2 megapixel camera en het apparaat moet 10 uur meegaan op een volle batterij. Natuurlijk kan ook 4G-connectiviteit niet ontbreken.

Qua design moet het apparaat slanker en lichter dan de vierde generatie iPad worden. Daarbij zou Nokia hetzelfde design als reeds gelanceerde Lumia smartphones aanhouden en de tablet in verschillende kleuren lanceren. Bovenstaande foto lekte vorige maand uit en zou een prototype tablet van Nokia tonen.

Windows RT

Qua software zou de tablet volgens de bronnen van The Verge draaien op Windows RT, iets dat we in nagenoeg elk gerucht tegengekomen zijn. Dit is ook niet heel verrassend kijkend naar de intense samenwerking tussen Microsoft en Nokia. Daarbij wil Microsoft Windows RT niet opgeven en zou Nokia de ideale partner zijn om het besturingssysteem weer een duw in de rug te geven. Of het voor Nokia de juiste keuze is, is nog maar de vraag. Windows RT krijgt nog steeds veel kritiek te verduren van zowel fabrikanten als consumenten, en een aantal fabrikanten heeft zelfs al aangegeven voorlopig geen Windows RT tablets meer uit te brengen.

Accessoires

Ook aan de accessoires is gedacht want de tablet zou geleverd worden met een keyboard dock of cover (in eerdere geruchten werd over een cover gesproken) die voorzien is van een eigen accu. Daarnaast zou Nokia diverse andere accessoires, waaronder een stylus, lanceren.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend maar de prijs van de tablet zou op hetzelfde niveau als dat van de iPad liggen. Nokia heeft op 26 september een persevenement gepland staan in New York. Mogelijk krijgen we die dag meer te horen over de tabletplannen van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.