Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia tablets en tweede generatie Surface gespot in advertentienetwerk

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2013, 13:01 CategorieHardware

Twee bedrijven die als we de geruchten mogen geloven werken aan nieuwe tablets waar we veel van verwachten zijn Microsoft en Nokia. Nieuwe tablets van beide bedrijven zijn deze week gespot in statistieken van AdDuplex.

AdDuplex is een advertentienetwerk en serveert dus advertenties op allerlei apparaten. Het netwerk houdt ook bij welke apparaten advertenties te zien krijgen en daaruit kunnen we opmaken dat Microsoft werkt aan de tweede generatie Surface tablets. Dat wisten we eigenlijk al, maar opvallend is dat de softwaregigant de ‘RT’-noemer niet meer lijkt te gebruiken voor de nieuwe Surface met Windows RT. In het netwerk wordt het apparaat namelijk “Microsoft Corporation Surface 2” genoemd. Daarnaast heeft men ook de “Microsoft Corporation Surface with Windows 8.1 Pro” regelmatig voorbij zien komen. Dit is mogelijk de huidige Surface Pro die getest wordt met Windows 8.1.

Microsoft is niet het enige bedrijf dat werkt aan Windows tablets. Ook Nokia zou een tablet in ontwikkeling hebben. In de statistieken van AdDuplex komen verschillende Nokia tablets voor, met modelnummers RX-107, -108, -113, -114, -115, en -116. Mogelijk gaat het hier om hetzelfde apparaat in verschillende ontwikkelingsfasen. Er gaan al geruime tijd geruchten over een tablet van Nokia en eerder deze week kwamen de waarschijnlijke specificaties van de tablet naar buiten. Zo zou het model beschikken over een 10.1-inch display met Full HD resolutie, een quadcore-processor en een design dat overeenkomt met de Lumia smartphones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.