Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia bevestigt te werken aan nieuwe Microsoft Surface RT tablet

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2013, 11:43 CategorieHardware

Er gaan al maanden geruchten over een tweede generatie Surface tablets en onlangs bevestigde Microsoft zelf al dat de nieuwe modellen dit jaar nog gepresenteerd worden. Nvidia heeft vandaag laten weten samen met Microsoft aan de Surface RT te werken.

In de geruchten die we de afgelopen maande voorbij hebben zien komen werd in de meeste gevallen gesproken over een processor van Qualcomm voor de tweede generatie Surface RT. Microsoft zou Qualcomm boven Nvidia verkiezen door de hoge prijzen van de Tegra 4-processor en de goede en energiezuinige prestaties van Qualcomm’s Snapdragon-chips.

Dit blijkt echter allemaal niet te kloppen want Nvidia laat vandaag tegenover CNET weten samen met Microsoft te werken aan de nieuwe Surface RT. Welke processor van Nvidia gebruikt zal worden wordt niet gemeld maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Tegra 4-chip. Ook wordt er niet gesproken over het formaat en de overige specificaties maar we weten in ieder geval dat de tablet draait op Windows 8.1 RT.

Volgens Jen-Hsun Huang, CEO van Nvidia, is er nog steeds toekomst voor Windows RT, zeker na de Windows 8.1-update. Daarnaast vindt Huang het ontbreken van een Outlook-app één van de grootste nadelen van het besturingssysteem.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.