Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia werkt aan eigen Android tablet met Tegra 4-processor’

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2013, 17:23 CategorieAndroid

Nvidia’s Tegra 4-processor is alweer acht maanden geleden officieel gepresenteerd maar tot op heden zijn er nog maar weinig tablets met de chip uitgerust. Uit benchmarkresultaten kunnen we halen dat Nvidia mogelijk het heft in eigen handen neemt.

De Tegra 4-chip van Nvidia werd begin dit jaar omschreven als de snelste mobiele processor, met name op het gebied van grafische prestaties. Toch lijken veel fabrikanten te kiezen voor processors van concurrent Qualcomm en goedkopere modellen van Chinese fabrikanten als MediaTek. Momenteel zijn de Toshiba Excite Pro en Toshiba Excite Write de enige tablets met Tegra 4-chip die in de winkels liggen. Wel heeft zowel ASUS als HP modellen aangekondigd.

Vandaag is in benchmarkresultaten van GFXbench informatie opgedoken over een tablet die mogelijk door Nvidia zelf ontwikkeld wordt. Uit de informatie kunnen we halen dat de tablet gaat onder de naam ‘TegraNote Premium’ en beschikt over een 7-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is het apparaat voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean software en natuurlijk de Tegra 4-processor van Nvidia.

De term ‘Note’ in de naam zou er op wijzen dat de tablet is uitgerust met een stylus. Dit zou niet geheel onverwachts zijn aangezien Nvidia zelf tijdens Computex 2013 een nieuwe technologie voor stylus-input op Tegra 4 tablets toonde. Middels software en de Tegra 4-chip kan een capacitieve stylus volgens de chipfabrikant vergelijkbare prestaties en mogelijkheden als een active digitizer-variant bieden. Ook zou de techniek 20 dollar per tablet goedkoper zijn dan de active digitizer-techniek.

Overigens moet hier wel bijgezegd worden dat chipfabrikanten vaak zogenaamde referentietablets ontwikkelen waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen en waarmee de chipfabrikanten de mogelijkheden van een processor tonen. De benchmarkinformatie hoeft er dus niet per se op te wijzen dat Nvidia ook daadwerkelijk een eigen tablet op de markt brengt.

Via: Tabtech

  • Delen:

Reacties

  1. Karim
    06 augustus, 2013 om 18:35

    Dat heb ik ook zo jammer gevonden aan de nexus 7 (2013), ik had graag de tegra 4 erin gezien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.