Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia werkt aan eigen Tegra Tab met Tegra 5-processor’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2013, 10:16 CategorieAndroid

Nadat eerder deze week benchmarkresultaten verschenen waaruit we konden halen dat Nvidia mogelijk met een eigen tablet komt, is er vandaag meer informatie over de plannen opgedoken. Nvidia zou namelijk werken aan een eigen Tegra Tab tablet.

Met de Shield portable gameconsole bracht Nvidia dit jaar haar eerste eigen consumentenproduct uit en het lijkt erop dat de chipfabrikant hetzelfde wil doen op het gebied van tablets. Zo heeft Fudzilla van anonieme bronnen vernomen dat het bedrijf werkt aan een eigen tablet die uitgerust wordt met een aantal high-end specificaties. Het model zou voorzien worden van de nog onaangekondigde Tegra 5-processor (met codenaam Logan), draaien op Android en beschikken over een Full HD display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Over het formaat wordt niks vermeld maar mogelijk gaat het om een 10.1-inch tablet.

Nvidia-Tegra-Tab

The Verge heeft daarnaast bovenstaande afbeelding gespot op een aantal Chinese websites. De tablet in de afbeelding zou de naam Tegra Tab dragen en een formaat van 7-inch hebben. Verder lijkt de tablet te beschikken over een microHDMI-poort en een gleuf voor een stylus. Ook zien we een camera op de achterzijde. Hoewel Nvidia zelf nog niks bevestigd heeft gaat het hier mogelijk om de tablet die we eerder deze week in benchmarks tegenkwamen. Dit model zou ook beschikken over een 7-inch display en mogelijk voorzien worden van een stylus. De tablet zou draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Nvidia heeft het de laatste tijd zwaar. Waar het bedrijf vorig jaar nog een van de belangrijkste spelers in de tabletmarkt was kiezen veel fabrikanten dit jaar voor goedkopere processors van Chinese fabrikanten en de high-end modellen van onder meer Intel en Qualcomm. Momenteel heeft alleen Toshiba nog tablets in de winkel liggen die draaien op Nvidia’s Tegra 4-processor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.