Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook YouTube voor iPad en iPhone krijgt nieuw uiterlijk en picture-in-picture

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2013, 9:37 CategorieApplicaties

Gisteren begon Google met de uitrol van een grote update voor de YouTube applicatie voor Android. Met deze update werd onder meer een nieuw design en een picture-in-picture functie geïntroduceerd. Sinds gisteravond kan dezelfde update ook voor de iPad- en iPhone-app van YouTube gedownload worden.

Met de nieuwe versie van YouTube voor iOS wordt een nieuw uiterlijk geïntroduceerd wat al meteen opvalt aan het nieuwe app-icon. Binnen de app zelf zijn een aantal elementen aangepast, waaronder de weergave van video’s in de vorm van de zogenaamde cards die we kennen van Google Now, en een nieuw menu met snellere toegang tot afspeellijsten en extra instellingsmogelijkheden.

De belangrijkste vernieuwing is de mogelijkheid om video’s te blijven bekijken terwijl je de app gebruikt om verder te zoeken. Een kleine video wordt dan als klein venster over de app geplaatst en kan door de gebruiker in een hoek geschoven worden. Daarnaast brengt de app betere ondersteuning voor tablets waarbij het grotere scherm optimaal gebruikt wordt, en is er ondersteuning voor Chromecast, Smart tv’s en mediaspelers. Met Cast-knop kun je snel video’s weergeven op een gekoppelde Smart tv of middels een op het netwerk aangesloten mediaspeler.

De nieuwe versie van YouTube voor de iPad, iPod en iPhone kan gratis gedownload worden uit de App Store.

  • Delen:

Reacties

  1. peter grabowsky
    22 augustus, 2013 om 9:11

    All of a sudden the youtube app on my iPad changed.
    But all my playlists disappearef.
    Where are they?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.