Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opmars Android Jelly Bean zet door

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2013, 10:32 CategorieAndroid

Vorige maand bleek dat Jelly Bean inmiddels de meestgebruikte Android-versie is en het verouderde Gingerbread ingehaald heeft. Deze trend zet, niet geheel onverwacht, door en de Jelly Bean-versies zijn nu goed voor meer dan 40 procent van de markt.

Elke maand publiceert Google de cijfers over de verdeling van het Android besturingssysteem, kijkend naar de apparaten die verbinding maken met de Google Play Store. Aan de hand daarvan worden percentages opgesteld waardoor we kunnen zien welke versie van het OS minder gebruikt wordt, en welke versies in toenemende mate op smartphones en tablets te vinden zijn.

Android-verdeling-juli-2013

Hoewel Android 2.3 Gingerbread inmiddels een aardig verouderde versie van het besturingssysteem is zijn nog veel toestellen hiermee uitgerust, ruim 33 procent. Het gaat dan met name om oudere smartphones die geen updates meer krijgen. Android 4.1 en 4.2 Jelly Bean worden steeds vaker gebruikt, wat door zowel verkochte nieuwe tablets en smartphones als updates van huidige modellen komt. Android 4.1 Jelly Bean is goed voor 40 procent van de toestellen, Android 4.2 is te vinden op nog maar 6.5 procent.

Binnenkort zal een nieuwe versie van Android aan dit lijstje toegevoegd worden. Google heeft onlangs namelijk Android 4.3 Jelly Bean gepresenteerd en deze versie is reeds te downloaden voor de Google Nexus 7 en Google Nexus 10. Ook de nieuwe Google Nexus 7 wordt standaard van deze versie voorzien.

Via: Google

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.