Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijs Samsung ATIV Smart PC Pro flink verlaagd

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2013, 11:57 CategorieHardware

De Samsung ATIV Smart PC Pro, een hybride Windows 8 systeem, is inmiddels te koop in Nederland vanaf 799 euro. Dit is zo’n 400 euro minder dan de adviesprijs waarvoor het apparaat eind vorig jaar geïntroduceerd werd.

Eind vorig jaar introduceerde Samsung twee nieuwe hybride ATIV producten met Windows 8 als besturingssysteem; de ATIV Smart PC (XE500) en de ATIV Smart PC Pro (XE700). Dit laatste model beschikt over de betere specs en is met name gericht op de intensieve gebruiker. Sinds de lancering van de tablet is de prijs van dit model met ongeveer 400 euro verlaagd. Bij diverse winkels is het apparaat voor een bedrag van 799 euro te koop, zoals blijkt uit onderstaande prijsvergelijking.

De ATIV Smart PC Pro beschikt over een aantal interessante specificaties, waaronder een Intel Core i5-processor, 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen en een 11.6-inch display met Full HD resolutie. Het is een hybride apparaat wat inhoudt dat het toetsenbord losgekoppeld kan worden van het display waardoor je dit display als tablet kunt gebruiken. Ook wordt Samsung’s bekende S-Pen stylus standaard meegeleverd.

Wat de reden is voor de prijsverlaging is niet duidelijk. Mogelijk staat Samsung op het punt nieuwe modellen te introduceren en wil het bedrijf beter kunnen concurreren met Microft’s Surface Pro. Deze tablet is onlangs ook in prijs verlaagd, maar alleen nog in de VS.

  • Delen:
Samsung ATIV Smart PC Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.