Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert Galaxy Note III op 4 september

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2013, 15:04 CategorieAndroid

Het was al zo goed als zeker dat Samsung tijdens IFA 2013 in Berlijn een nieuw lid van de Galaxy Note-familie zou presenteren maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant het officieel bevestigd.

Uit een uitnodiging die bij diverse media is terechtgekomen en die via Twitter verspreid is maakt Samsung meer dan duidelijk dat de volgende generatie Galaxy Note op 4 september officieel gepresenteerd wordt. Wat we precies kunnen verwachten is echter nog niet duidelijk.

Over de Galaxy Note III gaan al maanden verschillende geruchten. Zo zou de phablet uitgerust worden met een 5.7-inch display, een resolutie van 1.920 bij 1.280 pixels, een Snapdragon 800- of een Exynos 5420-processor, 3GB aan werkgeheugen, 4G-connectiviteit en natuurlijk Android 4.3 Jelly Bean. Over Android zou Samsung wederom de TouchWiz interface leggen. Daarbij mogen we natuurlijk de bekende S-Pen stylus niet vergeten.

Dat is mogelijk niet het enige want er gaan ook geruchten over een nieuwe tablet in de Galaxy Note-serie. Zo zou Samsung een 12.2-inch tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en de S-Pen stylus lanceren. Ook zou er een kleiner model met een 10-inch display maar dezelfde resolutie gelanceerd worden. Dit model beschikt echter niet over de S-Pen stylus.

Voor nu blijft het echter afwachten tot 4 september. Op die dag gaan de persconferenties tijdens IFA 2013 van start.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  07 augustus, 2013 om 14:35

  een resolutie van 1.920 bij 1.2080

  Zo hee, wat een HOGE resolutie ! ;-)
  12.000 punten, ik kan me er geen voorstelling van maken (vrij naar Finkers)

  • Sam Rijver
   07 augustus, 2013 om 15:00

   Aangepast. Zelfs Martijn maakt wel eens een tikfoutje.

 2. Jan Bos
  07 augustus, 2013 om 15:05

  Normaal lees ik het altijd van anderen, nu kon ik eindelijk zelf een tikfoutje melden!. ;-)
  Maar goed, even serieus nu, ik heb vandeweek staan kijken in de winkel en ik vraag me af wat het verschil is tussen een Note en een Tablet (van Samsung) ?

  • Sam Rijver
   07 augustus, 2013 om 15:19

   De Note serie van Samsung heeft een digitizer in het scherm, zodat je het (meegeleverde) pennetje kan gebruiken met drukgevoeligheid. Dit maakt tekenen op de tablet makkelijker en beter.

 3. Jan Bos
  07 augustus, 2013 om 16:49

  O, okee, dankjewel. ;-)

 4. Kees vd H
  02 december, 2013 om 21:19

  Ik heb sinds vorige week deze Note 3 en ben van mijn verbazing en enthousiasme nog steeds niet bekomen. Wat een toestel en wat een mogelijkheden. Als je denkt dat je iets helemaal door hebt zit er nog een verdieping achter zodat je nog een stapje verder kunt.. Zelfs een surroundopame met een resolutie van 3264 x 2448 …. Waanzin wat een scherp beeld. Maximale resolutie 4128×3096…. Ik ben hier nog wel een aantal maanden mee bezig om te leren wat je er allemaal mee kunt maar mijn doorlooptijd van 2 jaar voordat ik weer interesse heb ik een nieuwe smartphone wordt hiermee duidelijk verlegd…. Veel meer kan er niet worden verbeterd… Dikke +

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.