Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung schrapt high-end ATIV Q convertible met Windows 8 en Android’

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2013, 11:43 CategorieAndroid

Afgelopen juni introduceerde Samsung hét high-end model voor dit jaar; de ATIV Q. Deze convertible Ultrabook met zowel Windows 8 als Android software had inmiddels al in de winkels moeten liggen maar door problemen met patenten lijkt het apparaat nu definitief geschrapt.

De Samsung ATIV Q is in vele opzichten een uniek apparaat. Zo draait het apparaat op zowel Windows 8 als Android, wordt het geheel aangestuurd door een vierde generatie Intel Core i5-processor, is het 13.3-inch display voorzien van een 3.200 bij 1.800 pixels resolutie, en kan het apparaat in verschillende modi gebruikt worden door het convertible design.

De ATIV Q kan als normale laptop gebruikt worden maar daarnaast kun je het display laten zweven boven het toetsenbord wanneer je wat hoger zit, kun je het display helemaal omklappen om bijvoorbeeld een presentatie te geven, en kan het display op het toetsenbord geplaatst worden waardoor je het geheel als tablet kunt gebruiken.

Tijdens de presentatie in juni gaf Samsung aan de ATIV Q eind augustus te verkopen voor een adviesprijs van 1.699 euro. Het apparaat is op dit moment echter nog nergens te vinden en volgens ZDNet Korea komt dit door problemen rondom softwarepatenten.

Wat deze problemen precies inhouden is niet bekend maar het zou gaan om het tegelijkertijd draaien van Android 4.2.2 Jelly Bean en Windows 8. De beweringen van ZDNet worden kracht bijgezet door het feit dat Samsung de productpagina van het apparaat ook reeds van de eigen website verwijderd heeft.

 • Delen:
Samsung ATIV Q
Android Jelly Bean (4.2) - Windows 8

Reacties

 1. paulo dekkers
  26 augustus, 2013 om 2:14

  Het zou zo maar eens kunnen dat ze dor Microsoft of Google zijn terug gefloten vanwege de implementatie van het dual OS concept.

  Misschien is google niet blij met de low res versie van android die alles behalve snel draait als ik de revieuw van the verge en engadget mag geloven.

  Misschien dat Microsoft deze zet niet zag aankomen en liever niet heeft dat met op deze manier de windows knop gebruikt en zo de modern UI ontwijkt. Zoals het er nu uit ziet gebruik je puur de desktop UI en voor extra functionaliteit schakel je naar Android.
  Slimme zet van Samsung en begrijpelijk dat microsoft daar zijn vraagtekens bij KAN hebben.

  Ik weet er verder ook niets van hoor. gewoon maar een gedachte gang.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.