Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties ASUS FonePad HD 7, MeMO Pad HD 8 en HD 10 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2013, 12:58 CategorieAndroid

Eerder deze week doken er afbeeldingen op waarop we de mogelijke nieuwe tablets van ASUS tegenkwamen, waaronder de MeMO Pad HD 8 en FonePad HD 7. Vandaag zijn ook de mogelijke specificaties van deze tablets gelekt.

De slides die we eerder deze week tegenkwamen zouden afkomstig zijn van een bijeenkomst voor investeerders van de Taiwanese fabrikant. In de slides werd gesproken over verschillende nieuwe tablets, waaronder de opvolger voor de 7-inch FonePad en twee nieuwe modellen in de MeMO Pad-serie. Het Italiaanse Notebookitalia heeft vandaag de mogelijke specificaties van deze drie modellen gespot.

ASUS FonePad HD 7

Uit de informatie, welke waarschijnlijk bij een winkel vandaan komt, kunnen we halen dat de FonePad HD 7 (ME372CG) in twee varianten gelanceerd wordt; een wifi-only versie en een 3G-variant. Beide 7-inch modellen zouden beschikken over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels display met een 250 nits helderheid, een Intel Atom Z2560 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 5 megapixel camera en aan de voorzijde een 1.2 megapixel variant. Verder is de tablet voorzien van wifi, optioneel 3G, Bluetooth 4.0, een batterijduur van 9 uur en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Ter vergelijking; de huidige FonePad beschikt over een Intel Atom Z2420-processor, 210 nits aan helderheid en een 3 megapixel camera.

ASUS MeMO Pad HD 10

Afgelopen juni presenteerde ASUS de high-end MeMO Pad FHD 10, een 10.1-inch tablet met hoge resolutie display. Binnenkort wordt er mogelijk ook een goedkoper model aan het assortiment toegevoegd in de vorm van de MeMO Pad 10 HD, ook wel ME102A genoemd. De tablet beschikt waarschijnlijk over een 1.6GHz quadcore Rockchip-processor, een Mali 400-gpu, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een helderheid van 350 nits. Verder is de tablet voorzien van een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel webcam, wifi, optioneel 3G, gps en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

ASUS MeMO Pad HD 8

Het 8-inch model uit de MeMO Pad-serie is in benchmarkresultaten gespot en krijgt ME180A mee als modelnummer. Deze tablet beschikt waarschijnlijk over een quadcore Rockchip-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een 8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

De verwachting is dat ASUS de drie tablets presenteert tijdens IFA 2013, een beurs die begin september van start gaat in Berlijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.