Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spire lanceert 9-inch Bliss 9 budgettablet

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2013, 13:05 CategorieAndroid

Spire is op het gebied van tablets nog een redelijk onbekende speler maar het bedrijf wil in het budgetsegment van de tabletmarkt een graantje meepikken. Spire lanceert deze week daarom de 9-inch Bliss 9.

De Spire Bliss 9 is een echte budgettablet, kijkend naar zowel de specificaties als de prijs. Zo is de tablet voorzien van een 9-inch lcd display met een resolutie van maar 800 bij 480 pixels en een capacitief touchscreen met 5-punts multitouch. Verder is de tablet uitgerust met een Allwinner A13 ARM Cortex A8-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, een Mali 400 grafische processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde.

Ook beschikt de tablet over een microUSB-poort en 802.11b/g WiFi voor draadloze communicatie. De Bliss 9 moet met zijn 3.700mAh accu vijf uur vooruit kunnen, heeft een gewicht van 490 gram en een afmeting van 238 x 148 x 12 millimeter. Met de minimale specs valt nog wel te leven als je een beperkt budget hebt maar jammer genoeg heeft het bedrijf ook gekozen voor een verouderde versie van Android. De tablet draait namelijk op Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Voor dit alles moet 139 euro betaald worden en daarbij heb je de keuze uit een witte en een zwarte variant. Mocht je ook een camera aan de achterzijde willen dan betaal je 10 euro extra. Dit model gaat onder de naam Bliss 9 Pro, een wellicht wat overdreven naam voor een extra 2 megapixel camera. Beide modellen zijn vanaf september te koop in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.