Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey introduceert cloud-synchronisatie via gratis update

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2013, 11:13 CategorieAndroid

SwiftKey, één van de meest populaire toetsenbord-apps voor Android tablets en smartphones, lanceert deze week een nieuwe dienst waarmee gebruikers hun instellingen en woordsuggesties kunnen synchroniseren met andere Android-apparaten.

De dienst, welke gaat onder de naam SwiftKey Cloud, is al een tijdje in bètaversie beschikbaar maar sinds deze week kan de dienst door alle gebruikers gratis ingeschakeld worden. Hiermee wordt het mogelijk om je typegedrag, instellingen en woordsuggesties te laten weergeven op andere apparaten waarop de app geïnstalleerd is. Het grote voordeel hiervan is dat je niet op elk apparaat nieuwe woorden moet toevoegen die niet herkend worden en instellingen moet aanpassen.

Dat is echter niet alles want SwiftKey Cloud introduceert ook een nieuwe functie die gebaseerd is op ‘trending topics’. Dit betekent dat de dienst het internet afspeurt naar zinnen en woorden die op dat moment vaak gebruikt worden en kijkt naar de context waarin ze gebruikt worden. Vervolgens moeten sneller relevante suggesties (woorden en zinsdelen) in de app getoond kunnen worden wanneer je iets wilt tikken.

De cloud-functie is beschikbaar voor de betaalde versies van zowel SwiftKey als Swiftkey Tablet, en biedt ook ondersteuning voor de Nederlandse taal. Wanneer je één van deze apps met versienummer 4.2 of hoger hebt dan wordt de cloud-dienst gratis en standaard meegeleverd. De dienst moet dan nog wel in de instellingen ingeschakeld worden. Mocht je SwiftKey nog niet hebben dan kun je tijdelijk de app met 50 procent korting aanschaffen. De app is nu voor 1,99 euro te downloaden uit de Google Play Store.

 • Delen:

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  22 augustus, 2013 om 12:16

  Misschien ben ik een beetje paranoia hoor… maar zijn jullie niet bang voor dit soort verkapte keyloggers? Ik ben als de dood dat een bedrijf die deze diensten aanbied je informatie voor kwade doeleinden gebruikt.

  Swift key heeft met de dienst die het aanbied namelijk ook de mogelijkheid om mee te kijken bi wat jij intypt op in chats met vrienden of bijvoorbeeld je wachtwoord bij online bankieren en dergelijke. Als die info alleen op jou apparaten blijft is dat geen probleem.

  Nu ga ik er van uit dat Swift key er niks mee doet maar wie garandeert dat een ander niet via een lek van swiftkey iets met jou data kan. Wie kan er allemaal mee lezen en hoe is de beveiliging. Zeker gezien de laatste ontwikkelingen rondom NSA die mee kijkt in alles wat Amerikaanse bedijven doen en de wetten die ze willen door drukken zodat ze wereld wijd kunnen mee kijken. Als de NSA het kan kunnen criminelen het ook.

  Ik zie wel het nut in van wat swift key en soort gelijke bedrijven doen hoor.
  super handig. zeker als het standaard keyboard niet genoeg is en je over meerdere apparaten beschikt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.