SwiftKey introduceert cloud-synchronisatie via gratis update

22 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Swiftkey-cloud

SwiftKey, één van de meest populaire toetsenbord-apps voor Android tablets en smartphones, lanceert deze week een nieuwe dienst waarmee gebruikers hun instellingen en woordsuggesties kunnen synchroniseren met andere Android-apparaten.

De dienst, welke gaat onder de naam SwiftKey Cloud, is al een tijdje in bètaversie beschikbaar maar sinds deze week kan de dienst door alle gebruikers gratis ingeschakeld worden. Hiermee wordt het mogelijk om je typegedrag, instellingen en woordsuggesties te laten weergeven op andere apparaten waarop de app geïnstalleerd is. Het grote voordeel hiervan is dat je niet op elk apparaat nieuwe woorden moet toevoegen die niet herkend worden en instellingen moet aanpassen.

Dat is echter niet alles want SwiftKey Cloud introduceert ook een nieuwe functie die gebaseerd is op ‘trending topics’. Dit betekent dat de dienst het internet afspeurt naar zinnen en woorden die op dat moment vaak gebruikt worden en kijkt naar de context waarin ze gebruikt worden. Vervolgens moeten sneller relevante suggesties (woorden en zinsdelen) in de app getoond kunnen worden wanneer je iets wilt tikken.

De cloud-functie is beschikbaar voor de betaalde versies van zowel SwiftKey als Swiftkey Tablet, en biedt ook ondersteuning voor de Nederlandse taal. Wanneer je één van deze apps met versienummer 4.2 of hoger hebt dan wordt de cloud-dienst gratis en standaard meegeleverd. De dienst moet dan nog wel in de instellingen ingeschakeld worden. Mocht je SwiftKey nog niet hebben dan kun je tijdelijk de app met 50 procent korting aanschaffen. De app is nu voor 1,99 euro te downloaden uit de Google Play Store.

Reacties (1)