Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update nieuwe Google Nexus 7 lost gps- en multitouch-problemen op

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2013, 9:37 CategorieAndroid

De nieuwe Google Nexus 7 heeft sinds de lancering een kleine maand geleden te maken met een aantal kinderziekten waaronder een multitouch- en een gps-probleem. Google heeft inmiddels een update uitgerold die deze problemen moet verhelpen.

Update nieuwe Nexus 7

Gebruikers klagen sinds het uitbrengen van de tablet over het feit dat de gps-verbinding soms spontaan wegvalt en vervolgens niet meer hersteld kan worden. De tablet zou wel naar satellieten zoeken maar niks vinden. Ook zou het touchscreen na een paar dagen gebruik extra touch-input registreren die niet door de gebruiker veroorzaakt wordt. Hierdoor worden er willekeurig elementen op het scherm geselecteerd. Google gaf reeds aan beide problemen te erkennen en met de ontwikkelaars binnen het Android-team aan een oplossing te werken.

Inmiddels lijkt de oplossing gevonden want medewerkers van Google laten via de fora van het bedrijf weten een dezer dagen een update uit te rollen. Het lijkt dus in beide gevallen te gaan om software-problemen die relatief eenvoudig opgelost kunnen worden. De update gaat onder de naam JSS15Q en zal met name deze twee problemen aanpakken. De update wijzigt de Android-versie echter niet, die blijft nog steeds Android 4.3 Jelly Bean.

Review

De nieuwe Google Nexus 7 is nog niet te koop in Nederland. De verwachting is dat de tablet begin volgende maand verschijnt. Onze ervaringen met de nieuwe tablet van Google kun je al wel lezen in onze nieuwe Nexus 7 (2013) review. Ook hebben we reeds een aantal accessoires voor het draadloos opladen van de tablet bekeken.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Karim
    23 augustus, 2013 om 20:21

    Netjes, zeer snel opgelost!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.