Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wacom lanceert Cintiq Companion Android en Windows tablets voor grafische professionals

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2013, 9:45 CategorieAndroid

Begin deze maand publiceerde Wacom, een bedrijf dat met name bekend staat om de grafische tekentablets voor computers, een teaser voor een eerste stand-alone tablet. Het blijken er zelfs twee te zijn, want vandaag heeft Wacom de Cintiq Companion Android en Windows 8 tablets voor creatievelingen officieel onthuld.

Wacom Cintiq Companion tablets

Wacom focust zich al jaren vooral op gebruikers die creatief bezig willen zijn met hun laptop of pc en de nieuwe tablets passen volgens het bedrijf perfect bij deze strategie. De Cintiq Companion met Windows 8 en de Cintiq Companion Hybrid meet Android beschikken beiden over een 13.3-inch display en kunnen zonder fysieke koppeling met een pc gebruikt worden voor het tekenen, schetsen en animeren. Ook beschikken beide tablets over een 1.920 bij 1.080 pixels display met stylus-ondersteuning voor 2.048 drukniveaus, en een design dat grotendeels overeenkomt.

Wacom-Cintiq-Companion

Het model met Windows 8 of Windows 8 Pro, de Cintiq Companion, is een volledige pc met natuurlijk toegang tot de desktopinterface waar programma’s als Photoshop en Lightroom geïnstalleerd kunnen worden. Het Android-model kan ook gebruikt worden als ‘normale’ cintiq en dus aangesloten worden op een computer om zo te schetsen of animeren. Vanzelfsprekend kan de Android-variant daarnaast ook stand-alone, bijvoorbeeld onderweg, gebruikt worden met grafische Android apps. Wacom levert zelf ook wat apps mee, waaronder Wacom Creative Canvas, Wacom Manga Canvas en ASTRO File Manager.

Beide tablets zijn kijkend naar de afmetingen en het gewicht dat richting de 2 kilogram gaat niet echt gericht op diegenen die mobiel willen zijn zoals je dat met een gemiddelde Android tablet of iPad bent. Het langdurig in de hand houden van één van deze modellen is danook niet echt een optie. Met deze tablets kun je echter wel je creatieve werkstation ergens mee naartoe nemen, en daar ligt de focus ook op.

Wacom Cintiq Companion Hybrid Wacom Cintiq Companion
13.3-inch ips lcd display 13.3-inch ips lcd display
1.920 bij 1.080 pixels resolutie 1.920 bij 1.080 pixels resolutie
Multi-touch Multi-touch
2.048 drukniveaus voor stylus 2.048 drukniveaus voor stylus
   
Android 4.2.2 Jelly Bean Windows 8 of Windows 8 Pro
Nvidia Tegra 4-processor Intel Core i7-3517U Ivy Bridge processor
2GB werkgeheugen 8GB werkgeheugen
16GB/32GB opslaggeheugen 256GB/512GB opslaggeheugen
MicroSD-kaartlezer miniDisplayPort
802.11b/g/n WiFi 802.11b/g/n WiFi
Bluetooth 3.0 Bluetooth 4.0
USB 2.0-poort Twee USB 3.0-poorten
microHDMI-poort
2mp, 8mp camera’s 2mp, 8mp camera’s
   
Cintiq graphics tablet-functie
HDMI-input
48 Whr of 72.8Whr batterij 64.4 Whr batterij

Prijs en beschikbaarheid

Voor dit alles moet wel flink betaald worden. Zo krijgt de Wacom Cintiq Companion Hybrid met Android een prijs van 1.499 dollar voor de 16GB-versie. Voor de 32GB-versie moet 1.599 dollar betaald worden. De Wacom Cintiq Companion met Windows 8 en 256GB aan opslagruimte krijgt een prijs van 1.999 dollar. Het model met Windows 8 Pro en 512GB aan opslaggeheugen gaat 2.499 dollar kosten. Beide tablets worden geleverd met een verstelbare en afneembare standaard, een case en een Pro Pen stylus met 9 extra penpunten.

 • Delen:

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  20 augustus, 2013 om 12:44

  BAM

  Dit is zo’n beetje DE droom tablet voor creative Pro’s.

 2. Paulo Dekkers
  20 augustus, 2013 om 12:45

  Zou er nog een 3e smaak bij komen met Mac OS?
  Of zou apple liever zelf zo iets willen lanceren?

 3. Steven de groot
  31 maart, 2014 om 20:17

  Hallo,
  Ik zit er over na te denken om een wacom companion hybride te kopen, of is het toch slimmer om een wacom companion te kopen?

  Zit momenteel op een design opleiding.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.