Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wacom toont teaser Mobile Dream, tablet voor creatieve professionals

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2013, 13:37 CategorieHardware

In maart van dit jaar liet Wacom, een bedrijf dat vooral bekend staat om diverse computeraccessoires voor creatievelingen, weten te werken aan een stand-alone tablet maar veel meer werd er niet over gemeld. Vandaag is er een teaservideo gepubliceerd en ook laat het bedrijf weten het apparaat op 20 augustus te onthullen.

Wacom liet in maart weten te werken aan een “krachtige mobiele tablet voor creatievelingen,” maar wat we er precies van konden verwachten was niet duidelijk. Het bedrijf heeft al een tablet-serie in de vorm van Cintiq-lijn maar de tablets in deze serie moeten met een computer verbonden worden om te werken. De nieuwe tablet moet een stand-alone tablet worden, dus zonder fysieke koppeling met een pc.

Wederom geeft Wacom aan dat het model gericht is op de creatieve professional. In de teaservideo worden aan het begin foto’s van wat de nieuwe tablet lijkt te zijn getoond, gevolgd door Wacom-accessoires, de Cintiq tablets en tablets van andere fabrikanten. Dit doet vermoeden dat de nieuwe tablet het beste van alle werelden samen moet pakken voor zowel content creatie als content consumptie. Uit een pagina van de Wacom community-website kunnen we halen dat de naam van de tablet waarschijnlijk ‘Mobile Dream’ zal zijn.

Het op de markt brengen van een eigen tablet is geen vreemde stap voor Waco. Het bedrijf is door de Bamboo Paper-app voor Android al bekend met Google’s mobiele besturingssysteem en door de samenwerking met Samsung heeft de Japanse fabrikant al even van de hardwarewereld kunnen proeven.

De tablet wordt, zoals we aan het einde van de video kunnen zien, op 20 augustus officieel gepresenteerd. Over de specificaties, de software en overige features valt momenteel nog niks te melden.

Paulo, bedankt voor de tip.

 • Delen:

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  16 augustus, 2013 om 15:05

  Zo er is inmiddels al wat meer bekend over het apparaat asl we deze site mogen geloven.

  http://liliputing.com/2013/07/wacoms-upcoming-mobile-tablet-could-sport-an-nvidia-tegra-4-chip.html

  • Sam Rijver
   16 augustus, 2013 om 18:26

   liliputing is doorgaans wel te vertrouwen.

 2. Paulo Dekkers
  17 augustus, 2013 om 11:54

  er is op de wacom europa facbook nu zelfs een strip verhaal waar in ze specs en features lekken.
  hij is inmiddels 6 hoofdstukken.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=577535328965303&set=a.577535292298640.1073741857.152601378125369&type=1&theater

  ik maak er uit op dat het om twee tablet computers gaat. een op een tegra chip en android gebaseerd en een op een i7 hasswell processor gebaseerd apparaat met hoogst waarschijnlijk windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.