Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8.1-update verschijnt half oktober’

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2013, 10:09 CategorieBesturingssystemen

De afgelopen maanden heeft Microsoft hard gewerkt aan een grote update voor het Windows 8 en Windows RT besturingssysteem, en de verwachting is dat deze update half oktober naar laptops, desktops en tablets uitgerold wordt.

Volgens bronnen van Microsoft-kenner Mary Jo Foley van ZDnet en The Verge brengt Microsoft Windows 8.1 half oktober uit. De nieuwste versie van Microsoft’s besturingssysteem moet dan in de winkels liggen en via de Windows Store verspreid worden naar huidige gebruikers. Eerder werd al bekend dat de update gratis te downloaden zal zijn voor gebruikers van zowel Windows 8 als Windows RT.

De release-to-manufacturing (RTM) versie van Windows 8.1 zou gepland staan voor eind augustus. Op dat moment wordt de nieuwste softwareversie richting fabrikanten gestuurd zodat zij ermee aan de slag kunnen voor nieuwe producten, en het kunnen testen op eerder gelanceerde producten. Normaal gesproken stelt Microsoft deze versie ook beschikbaar voor professionals maar dit jaar zou Microsoft deze stap volgens Mary Jo Foley overslaan.

Windows 8.1 is de eerste grote update voor het vorig jaar gelanceerd besturingssysteem. Microsoft heeft diverse optimalisaties voor touchscreens en kleinere tablets doorgevoerd, heeft na diverse klachten functies die we van eerdere Windows-versies kennen gedeeltelijk geherintroduceerd, heeft een verbeterde multitask-modus ontwikkeld en komt met een aantal optimalisaties die het systeem gebruiksvriendelijker maken voor beginners.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.