Yarvik lanceert de 7-inch TAB07-201 (Xenta 7c) met 3G en GSM

19 augustus 2013 1 Minuut 3 Reacties
Yarvik-TAB07-201-Xenta-7c

Hoewel we over het algemeen steeds minder tablets zien verschijnen die met 3G-module voor mobiel internet uitgebracht worden ziet het Nederlandse Yarvik nog steeds toekomst in deze modellen.

Het bedrijf lanceerde eerder al de 8-inch TAB08-201 (review) en lanceert deze week de 7-inch TAB07-201 met 3G- en GSM-functie.

De Yarvik TAB07-201 (Xenta 7c) is een 7-inch tablet met minimale specificaties en het draait dan ook met name om de 3G- en GSM-module waarmee mobiel internet gebruikt kan worden en waarmee je kunt bellen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor aGPS waardoor navigeren tot de mogelijkheden behoort.

Verder is de tablet voorzien van een 7-inch standaard lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een resolutie die we tegenwoordig met name bij de goedkopere tablets terugzien. De tablet wordt aangedreven door een 1GHz ARM Cortex A5 dualcore-processor in combinatie met 512MB aan werkgeheugen. Ook is de Xenta 7c voorzien van 4GB aan opslagruimte, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort, een VGA-camera aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde.

De Yarvik TAB07-201 (Xenta 7c) draait op het inmiddels aardig verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de fabrikant heeft zelf weinig aanpassingen aan de interface gedaan. Wel worden er een aantal extra apps meegeleverd, waaronder Mobisoft OfficeSuite Viewer. Natuurlijk is er ook toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties.

De adviesprijs van de tablet is nog niet bekendgemaakt en ook is nog niet duidelijk wanneer het model exact in de winkels ligt.

Reacties (3)