Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yarvik lanceert de 7-inch TAB07-201 (Xenta 7c) met 3G en GSM

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2013, 15:35 CategorieAndroid

Hoewel we over het algemeen steeds minder tablets zien verschijnen die met 3G-module voor mobiel internet uitgebracht worden ziet het Nederlandse Yarvik nog steeds toekomst in deze modellen. Het bedrijf lanceerde eerder al de 8-inch TAB08-201 (review) en lanceert deze week de 7-inch TAB07-201 met 3G- en GSM-functie.

De Yarvik TAB07-201 (Xenta 7c) is een 7-inch tablet met minimale specificaties en het draait dan ook met name om de 3G- en GSM-module waarmee mobiel internet gebruikt kan worden en waarmee je kunt bellen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor aGPS waardoor navigeren tot de mogelijkheden behoort.

Verder is de tablet voorzien van een 7-inch standaard lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een resolutie die we tegenwoordig met name bij de goedkopere tablets terugzien. De tablet wordt aangedreven door een 1GHz ARM Cortex A5 dualcore-processor in combinatie met 512MB aan werkgeheugen. Ook is de Xenta 7c voorzien van 4GB aan opslagruimte, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort, een VGA-camera aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde.

Yarvik-TAB07-201-Xenta-7c-2

De Yarvik TAB07-201 (Xenta 7c) draait op het inmiddels aardig verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de fabrikant heeft zelf weinig aanpassingen aan de interface gedaan. Wel worden er een aantal extra apps meegeleverd, waaronder Mobisoft OfficeSuite Viewer. Natuurlijk is er ook toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties.

De adviesprijs van de tablet is nog niet bekendgemaakt en ook is nog niet duidelijk wanneer het model exact in de winkels ligt.

 • Delen:
Yarvik TAB07-201 (7c) Xenta
Android ICS (4.x)

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  19 augustus, 2013 om 16:44

  Voor welke doeleinden is een 7 inch tablet nou eigenlijk fijn?
  Spelletjes en lezen?

  Meer kan ik er zelf niet bedenken. Voor al het andere vind ik 7 of 8 inch persoonlijk te klein.

  • Martijn Chel
   19 augustus, 2013 om 16:47

   Content consumeren inderdaad, en laat dat nu datgene zijn dat men vooral met de tablet doet :)
   Maar, ik snap dat het voor content productie niet ideaal is.

 2. Take A Money
  19 augustus, 2013 om 18:32

  mijn zoontje van 6 zou deze tablet uit zijn raam gooien.

  512 mb ram wat een troep

  WEG ERMEE!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.