Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube voor Android krijgt nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2013, 10:47 CategorieAndroid

Google heeft vandaag een grote update uitgerold voor de YouTube-app voor Android tablets en smartphones. Na de update krijg je een vernieuwde interface voorgeschoteld en is er een multi-window functie waarbij een video te kijken is terwijl je de app gebruikt.

De belangrijkste vernieuwingen binnen de YouTube-app voor Android vinden we terug in het uiterlijk. Zo valt direct op dat het icon van de app vernieuwd is en zien we een nieuw menu terug dat uitgeschoven kan worden. Vanuit het menu kun je voortaan ook de kwaliteit van de video kiezen. Daarnaast heeft Google ook deze app voorzien van de zogenaamde Cards-structuur die we kennen van onder meer Google Now en Google Maps. Hierdoor moet de inhoud overzichtelijker worden weergegeven. Ook is het koppelen met mediaspelers en Google TV verbeterd waardoor er nu gevraagd wordt of een video op je tablet/smartphone of via de mediaspeler/Google TV weergegeven moet worden.

YouTube-Android-nieuw

De belangrijkste vernieuwing is de multi-window feature. Hiermee kun je een video openen in één venster en deze bekijken terwijl je zoekt naar andere video’s. De video die je bekijkt wordt dan klein in de hoek van de app weergegeven. Specifiek voor tablets is er ook het een en ander vernieuwd. Zo moet de ruimte op apparaten met een 7-inch display of groter beter gebruikt worden en is de app geoptimaliseerd voor hogere resoluties.

De update voor de YouTube-app wordt in fasen uitgerold. Wanneer je de app nog niet hebt kun je deze gratis downloaden in de Google Play Store.

  • Delen:

Reacties

  1. sander
    21 augustus, 2013 om 19:51

    Good move.. like it.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.