Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert 10.1-inch Iconia A3 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2013, 10:08 CategorieAndroid

Vorige week zagen we al een 10-inch tablet van Acer in benchmarkresultaten voorbij komen en vandaag, twee dagen voor de start van IFA 2013, heeft Acer de Iconia A3 officieel gelanceerd. De tablet wordt in een wifi-only en een wifi + 3G-versie gelanceerd.

De Acer Iconia A3 is qua specificaties geen bijzondere tablet maar een middenklasse model met een relatief laag prijskaartje. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een 1.2GHz MediaTek MT8125 quadcore-processor. Het werkgeheugen van de tablet bedraagt 1GB.

Verder is de tablet voorzien van twee Dolby Digital Plus stereospeakers, een 5 megapixel camera aan de achterzijde voor foto’s en video’s, een microHDMI-aansluiting en een microSD-kaartlezer om het geheugen van 16GB of 32GB uit te breiden. Natuurlijk is er draadloze communicatie mogelijk via wifi, Bluetooth en optioneel via 3G. Het toestel heeft een gewicht van 600 gram en is 10 millimeter dun.

Wat betreft de software is de Iconia A3 voorzien van Android 4.2 Jelly Bean met een aantal door Acer zelf ontwikkelde toepassingen en functies. Zo beschikt het apparaat over Intellispin waarmee bepaald kan worden in welke oriëntatie het scherm getoond moet worden, ook wanneer het apparaat op een vlakke ondergrond ligt.

De Acer Iconia A3 moet vanaf oktober in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 249 euro. Wil je de 3G-versie dan moet je hier 50 euro extra voor uitgeven. Acer toont de tablet tijdens IFA 2013 en Tablets Magazine is hierbij aanwezig voor een eerste indruk.

  • Delen:
Acer Iconia A3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.