Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert 6-inch Liquid S2 phablet met 4K-opnamen

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2013, 11:00 CategorieAndroid

Acer introduceert vandaag een groot aantal nieuwe producten, waaronder de 10-inch Iconia A3 tablet en de 6-inch Liquid S2 phablet. Het display van de Liquid S2 is 0.3-inch groter dan het display van zijn voorganger en Acer heeft een aantal nieuwe features toegevoegd.

Eerste smartphone met 4K-opnamen

Afgelopen juni lanceerde Acer de 5.7-inch Liquid S1 phablet, welke inmiddels in Nederland te koop is, en vandaag is de opvolger reeds aangekondigd. Het nieuwe model beschikt over een 6-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een krachtige Qualcomm Snapdragon 800-processor. Het unieke van deze phablet is echter de mogelijkheid om content in 4K-resolutie op te nemen.

Volgens Acer is de Liquid S2 de eerste smartphone die deze mogelijkheid aanbiedt middels de 13 megapixel camera met led-flitser aan de achterzijde. Ook kun je kiezen om in plaats van 4K-opnamen Full HD-opnamen in slowmotion te maken. Aan de voorzijde bevindt zich een 2 megapixel camera waarmee Full HD video’s gemaakt kunnen worden. Op het gebied van software heeft Acer ook wat nieuwigheden en aanpassingen voor de camera doorgevoerd, waaronder de mogelijkheid om vanuit het lock-scherm snel een foto te maken en de focus en sluitertijd los van elkaar in te stellen.

Acer Liquid S2 specificaties

Wat betreft de overige specificaties is de Liquid S2 voorzien van een Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 3.300mAh batterij, 4G/LTE connectiviteit en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem met daar overheen een Skin van Acer.

 • Display: 6-inch Full HD, 368 PPI, IPS
 • Camera achterzijde: 13 MP auto-focus, f2.2, 28 mm lens, BSI sensor, LED ring flash, 4K video
 • Camera voorzijde: 2 MP, f2.2, 24 mm lens, 88° wide angle, BSI sensor, 1080p video
 • Processor: Quadcore 2.2 GHz
 • Opslag/geheugen: 16GB / 2GB
 • Batterij: 3300 mAh Li-polymer
 • Afmetingen: 166 x 86 x 8.99 mm
 • Netwerk: 4G: 800/1800/2600 3G: 900/2100 2G: 850/900/1800/1900
 • Connectiviteit: Wi-Fi 802.11ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS+GLONASS, NFC
 • Sensoren: Light sensor, accelerometer, proximity sensor, digital compass, gyro
 • OS: Android 4.2.2
 • Acer features: Acer Float UI, Acer HD Channel, Acer Docs en Acer Remote Files, Acer Data Traffic Manager, Acer Float Caller, Acer Float Apps (maps/notes/camera/calculator), Acer Live Screen, Acer Print, Acer Easy hotspot
 • Extra features: Skitch, YouTube, Moodagent, Polaris Office, Swype text input, Google Keep, Evernote, wireless display, Dolby Digital Plus

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Liquid S2 moet in oktober naar Europa komen maar de adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

 • Delen:
Acer Liquid S2
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.