Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel lanceert One Touch Evo 8HD tablet met verwisselbare 4G-module

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2013, 11:23 CategorieAndroid

Alcatel brengt deze week de One Touch Evo 8HD naar IFA 2013 in Berlijn. Deze nieuwe tablet met een formaat van 8-inch over de mogelijkheid om na aankoop een module voor 3G- of 4G-internet toe te voegen.

Qua specificaties is de One Touch Evo 8HD van Alcatel geen bijzondere tablet. Zo is het apparaat voorzien van een 8-inch ips lcd display met een relatief lage resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Verder is de tablet voorzien van een Rockchip ARM Cortex A9 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 3 megapixel camera voor foto’s en video’s, en aan de voorzijde een 2 megapixel variant voor videogesprekken. Wat betreft de software is de tablet uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean.

De accessoires zijn echter datgene wat de tablet aantrekkelijk maakt. Zo kun je de Magic Flip Cover aanschaffen. Dit is niet alleen een cover die bescherming biedt voor je tablet maar ook middels leds laat zien of je notificaties hebt en wat de status van je batterij is. Ook kun je een losse 3G/4G-module aanschaffen die in de tablet geplaatst kan worden. Je kunt dus een wifi-only model kopen en deze vervolgens upgraden naar een model met mobiel internet.

Over de prijs en beschikbaarheid van de Alcatel One Touch Evo 8HD is nog niks bekend. Deze informatie krijgen we waarschijnlijk deze week tijdens IFA 2013 te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.