Amazon lanceert nieuwe Kindle Fire HDX tablets

25 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HDX

Amazon heeft afgelopen nacht in de VS haar nieuwe line-up Kindle Fire tablets gepresenteerd. De line-up bestaat ook dit jaar uit drie modellen; een nieuwe Kindle Fire HD en twee Kindle Fire HDX tablets met hoge resolutie displays.

De Amazon Kindle Fire HDX tablets tonen wederom dat Amazon inzet op krachtige prestaties, integratie van de eigen online winkels en een laag prijsniveau. De serie komt in een 7-inch en een 8.9-inch model, beiden voorzien van een quadcore-processor en hoge resolutie display.

Amazon Kindle Fire HDX

Het kleinste model is de Kindle Fire HDX. Deze tablet beschikt over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Dit display heeft een helderheid van 400 nits en een kleurweergave die volgens Amazon 100 procent overeenkomt met de srgb-kleurruimte. Onder de motorkap zien we een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, optioneel 4G/LTE, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een camera aan de voorzijde en een microUSB-poort. De tablet moet op een volle accu zo’n 11 uur meegaan en heeft een gewicht van 303 gram.

Reacties (0)