Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon lanceert nieuwe Kindle Fire HDX tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 10:18 CategorieAndroid

Amazon heeft afgelopen nacht in de VS haar nieuwe line-up Kindle Fire tablets gepresenteerd. De line-up bestaat ook dit jaar uit drie modellen; een nieuwe Kindle Fire HD en twee Kindle Fire HDX tablets met hoge resolutie displays.

De Amazon Kindle Fire HDX tablets tonen wederom dat Amazon inzet op krachtige prestaties, integratie van de eigen online winkels en een laag prijsniveau. De serie komt in een 7-inch en een 8.9-inch model, beiden voorzien van een quadcore-processor en hoge resolutie display.

Amazon Kindle Fire HDX

Het kleinste model is de Kindle Fire HDX. Deze tablet beschikt over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Dit display heeft een helderheid van 400 nits en een kleurweergave die volgens Amazon 100 procent overeenkomt met de srgb-kleurruimte. Onder de motorkap zien we een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, optioneel 4G/LTE, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een camera aan de voorzijde en een microUSB-poort. De tablet moet op een volle accu zo’n 11 uur meegaan en heeft een gewicht van 303 gram.

Amazon-Kindle-Fire-HDX-2

Amazon Kindle Fire HDX 8.9

De Kindle Fire HDX 8.9 is het model met 8.9-inch ips lcd display. Deze tablet beschikt over een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels met dezelfde eigenschappen als het 7-inch model en draait net als de 7-inch versie op een 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800-processor. Deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen en een batterijduur van ongeveer 12 uur. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera en de tablet heeft een gewicht van 374 gram. Ook dit model kan als 4G/LTE versie gekocht worden.

Qua design heeft Amazon ook een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is de achterzijde voorzien van een groot logo en zijn de volume- en standby-knoppen voortaan ook aan de achterzijde te vinden. Dit moet volgens het bedrijf zorgen voor een natuurlijkere ervaring.

Android

Beide tablets draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean maar net als vorig jaar met een zware schil van Amazon er overheen. Deze schil is door Amazon wel verbeterd en gaat onder de naam Fire OS 3.0. Binnen deze software krijg je eenvoudig toegang tot het online aanbod van boeken, apps, films en andere content van Amazon. Een nieuwe feature van de software is de Mayday-knop. Hiermee kunnen gebruikers ondersteuning krijgen middels een live videochat waarin alleen de klantenservice medewerker op video verschijnt. Deze medewerker kan op het scherm dingen omcirkelen om je verder te helpen of de complete controle over de tablet nemen. Volgens Amazon reageert er altijd binnen 15 seconden iemand op een vraag en is de helpdesk 24 uur per dag te bereiken. Daarnaast zijn de standaard meegeleverde applicaties flink verbeterd, kun je de tablet als tweede scherm gebruiken tijdens het kijken van bijvoorbeeld een film en kun je in plaats van de carrousel-weergave ook een normale grid-weergave van apps kiezen.

Prijs en beschikbaarheid

Beide tablets zijn reeds in de VS te bestellen voor een prijs vanaf 229 dollar voor de Kindle Fire HDX en 379 dollar voor de Kindle Fire HDX 8.9. De leveringen moeten vanaf 18 oktober plaatsvinden. Wanneer de tablets naar Europa komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.